ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδοχικές επισκέψεις στα Υπουργεία Οικονομίας Ανάπτυξης και Εσωτερικών είχε ο Ναμπίλ Μουράτ

  • 8
    Shares

Διαδοχικές επισκέψεις στα Υπουργεία Οικονομίας Ανάπτυξης και Εσωτερικών είχε χθες Τρίτη ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, Ναμπίλ Μουράτ, μαζί με τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης ενημέρωσε για τις χρηματοδοτήσεις που τρέχουν και αφορούν το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (μηχανήματα, βιολογικούς, σχολικά κτήρια). Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο πως οι χρηματοδοτήσεις προχωρούν κανονικά.

Ο δήμαρχος, Ναμπίλ Μουράτ αναφέρθηκε, επίσης, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είπε ότι είναι υψηλό το κόστος για τον Δήμο, λόγω παλιού στόλου απορριμματοφόρων. Διευκρίνισε ο δήμαρχος πως στοιχίζει η συντήρησή τους. Η απάντηση του υπουργού ήταν θετική. Το πρόβλημα είναι γνωστό στο Υπουργείο και έλαβε τη διαβεβαίωση ο δήμαρχος πως σύντομα θα βρεθεί λύση.

Eνα άλλο ζήτημα, που αφορά τα σχολεία καθώς και το βρεφονηπιακό σταθμό Βάρδας που υπάρχει έτοιμη μελέτη, θα το καταθέσει ο Δήμος στον «Φιλόδημο» και σύντομα θα ανοίξει η πρόσκληση.

Τέλος το θέμα του βιολογικού καθαρισμού Βάρδα  – Ψάρι Ηλείας, που υπάρχει ώριμη μελέτη, έθεσε ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης στον υφυπουργό Οικονομικών και θα ζητηθεί ή ένταξη του έργου σε χρηματοδότηση, ύψους 10 εκ. 700 χιλιάδων ευρώ. Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, με τη σειρά του ενημέρωσε τον δήμαρχο πως είναι έργο προτεραιότητας και θα ενταχθεί σύντομα στην πρόσκληση από την ΕΠΕΡΑ.

 


  • 8
    Shares