Επιστολή του Προέδρου του ΣΔΠ Ηλείας Σπύρου Βασιλείου είδε το φως της δημοσιότητας, με την οποία ζητάει την εφαρμογή του Νόμου Αυγενάκη, με την οποία η διαιτησία θα υπάγεται στους Συνδέσμους και θα φύγει από τις ΕΠΣ.
Με άλλα λόγια δηλαδή, ζητάει να φύγει η διαιτησία από το ποδόσφαιρο, πρακτική η οποία εφαρμόζεται διεθνώς. Να πρωτοτυπήσει η χώρα μας δηλαδή και οι ορισμοί και αξιολογήσεις, να γίνονται από τον συνδικαλιστικό φορέα της διαιτησίας και όχι από τα όργανα των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων.
Το καίριο ερώτημα βεβαίως είναι αν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας Άρης Κουλούρης, ο οποίος γενικά έχει έως τώρα δείξει μεγάλη ευαισθησία στην εφαρμογή των Νόμων της Πολιτείας, τηρώντας αποστάσεις από τη συμμαχία εκείνη η οποία υιοθετεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, θα συμφωνούσε με τις τοποθετήσεις του συντοπίτη του Σπύρου Βασιλείου.
Να ορίζει δηλαδή τις τριπλέτες των πρωταθλημάτων όχι η ΕΔ/ΕΠΣΗ, αλλά ο σύνδεσμος των διαιτητών.
Σ. Φραγκογιαννόπουλος