• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Διαιτησία: Την κατάργηση των πινάκων και την απόλυση της ΚΕΔ ζητούν αρκετές ΕΠΣ

Διαιτησία: Την κατάργηση των πινάκων και την απόλυση της ΚΕΔ ζητούν αρκετές ΕΠΣ

Δριμύτατη κριτική έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ομοσπονδίας μετά την ανακοίνωση των πινάκων. Σε μια πρωτοφανή απόφαση, η ΚΕΔ, πριν καλά-καλά ανακοινωθεί ο νέος Κανονισμός Διαιτησίας, προχώρησε σε ανακοίνωση των νέων πινάκων. Μάλιστα, στα στέκια γίνεται λόγος για καταστρατήγηση βασικών κριτηρίων.

 

Ο παλαίμαχος Μεσσήνιος διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, σε ανάρτησή του, στην οποία αποκαλεί τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ “Αιγύπτιο”, λόγω της πρόσληψής του από την Π.Ο. Αιγύπτου, αναφέρει: “Πίνακες Έκτρωμα. Μπουρλότο στη Διαιτησία έβαλε ο – Αιγύπτιος – Κλατενμπεργκ. Διέλυσε Ενώσεις κ Έγραψε στα παλιά του τα Παπούτσια Βαθμολογίες Παρατηρητων. Και η Καταστροφή Συνεχίζεται”.

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Μακεδονίας

Σφορδρή ήταν η αντίδραση της ΕΠΣ Μακεδονίας, η οποία μεταξύ άλλων ζητά την παραπομπή της ΚΕΔ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την άμεση αποπομπή της. Αναφέρεται στα μέλη της ερασιτεχνικής ΚΕΔ, τους Έλληνες δηλαδή.

“Όταν μία Ένωση έχει 4.500 χιλιάδες παιχνίδια σε μία αγωνιστική περίοδο, ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και απαιτητικά, και στη Β’ Eθνική κατηγορία (Super League 2) έχει μόνον έναν διαιτητή, ενώ Ενώσεις με 200 παιχνίδια ετησίως έχουν περισσότερους διαιτητές από την ΕΠΣ Μακεδονίας, νομίζουμε ότι είναι ένα φαινόμενο προς διερεύνηση.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ και οι συν αυτώ συνεργάτες του, Έλληνες αξιωματούχοι της ΚΕΔ, πρέπει να ελεγχθούν από την Ομοσπονδία και την Επιτροπή Δεοντολογίας για την μεροληπτική τους κρίση στους πίνακες διαιτησίας. Επιλογές με μοναδικό κριτήριο την αποδοχή της ύπαρξής τους στην ΚΕΔ για όσες Ενώσεις οι επαγγελματικές ομάδες που ανήκουν σ’ αυτές ψήφισαν την ανανέωση της παραμονή τους.

Πώς αυτοί οι άνθρωποι θα ξεκινήσουν την επαγγελματική διαιτησία όταν το μοναδικό τους κριτήριο είναι η εξυπηρέτηση και το ρουσφέτι; Φωτογραφικές, ρατσιστικές προσεγγίσεις ενός κανονισμού που κανένας δεν ξέρει τι γράφει. (Καινοτομία: πρώτα βγαίνουν οι πίνακες και μετά ο κανονισμός). Παραπέμπει σε Zιμπάμπουε, για να πλήξουν ανθρώπους που δεν ακούν.

Το ηλικιακό είναι και ήταν εναρμονισμένο με την UEFA, για να τον αλλάξουν τον Κανονισμό (και αυτό συμβαίνει μόνον στην Ελλάδα) κάποιοι φοβούνται…¨.

 

Αντιδράσεις και από Σάμο

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου και πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Βακάλης, σχολίασε: «Περιμένοντας να ξημερώσει η επόμενη ημέρα κ αφήνοντας να περάσει ο εκνευρισμός της προηγούμενης … που δυστυχώς δεν πέρασε αλλά μεγάλωσε… κ πως θα μπορούσε να μην συμβεί αυτό όταν στο ενδιάμεσο διάστημα προσπάθησα να κάνω έναν γρήγορο απολογισμό της θητείας Κλάτεμπεργκ κ των συν αυτώ…για να καταλάβω το τι έχει γίνει. Επικοινωνιακή τακτική (μέχρι εκεί που τον έπαιρνε) , δημόσιες σχέσεις ( μέχρι εκεί που τον έπαιρνε) , αλαζονεία…, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ κ ΤΠΤ άλλο. Οσο κ να προσπαθήσει κανείς,  να ισοσκελίσει το έργο που παρήγαγε με αυτά που έλαβε , ΔΕΝ θα το καταφέρει ποτέ!  Η ζυγαριά θα γείρει ορμητικά προς την δεύτερη πλευρά!   Η προσφορά του στην Ελληνική Διαιτησία είναι αόρατη. Αντίθετα η  ζημιά που προκάλεσε, άκρως ευδιάκριτη. Η δε πολυπόθητη  ανάπτυξη ακόμα αναζητείται  κ η επίτευξη της θα γίνεται ολοένα  κ δυσκολότερη , αφού επικρατεί κ διογκώνεται η διάλυση. Αυτό το “πράγμα” δεν μπορεί να λέγεται Ελληνική Διαιτησία. Ισως κάτι άλλο….   Σαν ΕΠΣ Σάμου κ προσωπικά εγώ κ με οποιαδήποτε ιδιότητα μου είναι γνωστό οτι ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν ασχοληθήκαμε ούτε με την Διαιτησία , ούτε με τους Διαιτητές, ούτε με τους Πίνακες,ούτε κ μπήκαμε ποτέ στην διαδικασία επηρεασμών που πάντα υπήρχαν στον χώρο, αναγνωρίζοντας κ σεβόμενοι τον διακριτό ρόλο των εξουσιών.Η όποια ίσως τυχόν ανάμειξη μας θα αφορούσε μόνο πειθαρχικά ζητήματα κ συμπεριφορών, όπως κ θα έπρεπε δλδ.   Η σημερινή κατάσταση όμως είναι  χαοτική κ εξοργιστική κ απαιτεί αντίδραση.   Σαν ΕΠΣ κ για πρώτη φορά έχουμε φοβερό  πρόβλημα με  τον αριθμό των Διαιτητών . Κ δεν είναι συμπτωματικό αφού το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περισσότερες των Ενώσεων.Κ πως να μην συμβαίνει αυτό αφού δεν υπάρχει εξέλιξη των Διαιτητών;   Πως να συμβεί αυτό όταν οι νεότεροι βλέπουν τον  εντελώς αναίτιο αποκεφαλισμό του παλαιότερου που ήταν υπόδειγμα γι’ αυτούς;Όταν βλέπουν το ήθος, την τιμιότητα κ την γνώση να ηττούνται με τόση ευκολία κ καταλαβαίνουν οτι επικρατούν η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ κ η εκδικητικότητα, η έξοδος είναι μονόδρομος για τα παιδιά αυτά!Θύμα είχαμε κ εμείς κ η απόρροια της αναίτιας σφαγής του, ίσως προκαλέσει κ την διάλυση της ήδη προβληματικής (ως προς τον αριθμό) της Διαιτησίας στον ακριτικό Νομό μας.   Κ αυτό που μ εκνευρίζει περισσότερο απ όλα… είναι οτι τον -τους χρυσοπληρώσαμε κ απο πάνω για όλα αυτά!!!!Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ, αν όλη αυτή η άκρως επιζήμια παρεούλα, δεν εκδηλώσει αυτοβούλως το φιλότιμο κ δεν φύγει μόνη της , επιβάλλεται να αποπεμφθεί … με όση περισσότερη αγένεια διαθέτετε, απο  εσάς!!!  Και η διάδοχη κατάσταση θα πρέπει να αναθεωρήσει  αποκαθιστώντας  ΑΜΕΣΑ τις αδικίες κ ν’ ασχοληθεί με την ανάπτυξη κι εξέλιξη της Ελληνικής διαιτησίας!!».

 

Σκεπτικισμός από την Αργολίδα

Με αφορμή τους νέους πίνακες διαιτητών ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας, Βασίλης Σιδέρης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, που εστάλη στο SoccerPlus: “Όλα τα χρόνια της ενασχόλησης μου με το ποδόσφαιρο, ειδικότερα τα τελευταία, ωςΑντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας όπως και εν συνεχεία ως Πρόεδρος, με ιδιαίτεροενδιαφέρον παρακολουθούσα και παρακολουθώ τις προσπάθειες που καταβάλουν οιΔιαιτητές της Ένωσης μου και όχι μόνο, για την εξέλιξη τους στον χώρο της Διαιτησίας.Μια εξέλιξη που σχετίζεται άμεσα με τους πίνακες Διαιτητών που συντάσσονται κάθε χρόνο από την ΚΕΔ – ΕΠΟ.Αυτό που παρατηρώ κάθε χρόνο μετά λύπης μου, είναι ότι κανείς δενδείχνει πραγματικό ενδιαφέρον ή τουλάχιστον δεν αξιολογεί τις γνώσεις, τις ικανότητες, τηναγωνιστική ετοιμότητα, τον χαρακτήρα όλων αυτών των παιδιών, με ένα συγκεκριμένοπλάνο, με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στο παρελθόν, πάντασε συνεργασία με τις τοπικές Επιτροπές Διαιτησίας, ζητούσαν και συζητούσαν προτάσειςγια την αξιολόγηση Διαιτητών.Άλλωστε ποιος άλλος εκτός από τις τοπικές Επιτροπές γνωρίζει πλήρως κάθε Διαιτητή για τις αγωνιστικές και όχι μόνο ικανότητες του. Τα τελευταία χρόνια αυτή η συνεργασία δεν υπάρχει, η ΚΕΔ λειτουργεί αυτόνομα, αποκομμένη από τις τοπικές Επιτροπές, λαμβάνοντας γνώση μόνο από τις εκθέσεις παρατηρητών στα λιγοστά παιχνίδια που οι Διαιτητές μας αγωνίζονται στα Εθνικά πρωταθλήματα χωρίς να έχει ουσιαστική και ολοκληρωμένη εικόνα για αυτούς. Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα που παρατηρώ είναι οι αξιολογήσεις με το σταγονόμετροή οι περιορισμένοι αριθμητικά πίνακες. Μου φαίνεται αδιανόητο πως μπορεί κάποιος νακρίνει και να προβλέπει την εξέλιξη κάθε Διαιτητή αν δεν τον δοκιμάσει, αν δεν του δώσειτην ευκαιρία της ανώτερης κατηγορίας. Για όλους τους Διαιτητές αυτό αποτελεί το βασικόκίνητρο, και όχι να μένουν τρία, τέσσερα και πέντε χρόνια στην ίδια κατηγορία χάνονταςτην συγκέντρωση από τον στόχο τους.

 

Και άλλες ΕΠΣ 

Στο μεταξύ, υπάρχουν και άλλες αντιδράσεις από ΕΠΣ, οι οποίες αναζητούν τον Μπαλτάκο για να του εκφράσουν τη δυσφορία τους και να ζητήσουν την κατάργηση των πινάκων. Πλέον, ο λόγος περνάει στην ΕΠΟ, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις των Ενώσεων γύρω απο αυτό το θέμα.

 

Ευχαριστημένος ο Κουλούρης

Παρά τις αντιδράσεις πολλών ΕΠΣ, ευχαριστημένος εμφανίζεται ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας Άρης Κουλούρης. Και πώς να μην είναι δηλαδή, όταν η ΕΠΣ Μακεδονίας έχει έναν διαιτητή στη Σούπερ Λιγκ 2 και η ΕΠΣ Ηλείας τρεις διαιτητές. Απόδειξη αν μη τί άλλο, ότι η διαιτησία δεν ελέγχεται πλέον ούτε κατά το ελάχιστο από τη διοίκηση της ΕΠΟ, στην οποία είναι αρνητικά διακείμενη η ΕΠΣ Ηλείας.

Η δήλωση του Άρη Κουλούρη:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο τος αξιολογήσεις των Ηλείων διαιτητών. Πιστεύω ότι οι διαιτητές μας θα φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξε η ΚΕΔ/ΕΠΟ. Εύχομαι να είναι υγιείς και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις προσπάθειές τους για την όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση της ηλειακής διαιτησίας και της ΕΠΣ Ηλείας. Όσο για το μέλλον της ηλειακής διαιτησίας, υπάρχουν ικανά και ελπιδοφόρα παιδιά, τα οποία θα ακολουθήσουν την πορεία των ήδη αξιολογημένων διαιτητών μας”

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Τις προεκλογικές συγκεντρώσεις άρχισε ο Φαρμάκης – Τρεις και ο Ναμπίλ

– Μια βραδιά στο Καπελέτο… Μια βραδιά στο Καπελέτο…Περίμεναν μεγαλύτερη διέλευση κόσμου αφού παίρνουν στις δημοσκοπήσεις 70% αλλά μάλλον παίρνουν …

Η Δημοκρατία έχει καταντήσει Ασυδοσία – Και η εγκληματικότητα στην Ηλεία… καλά κρατεί!

Και η εγκληματικότητα στην Ηλεία… καλά κρατεί! Απ’ όλα είχε το αστυνομικό δελτίο αυτές τις ημέρες. Από επιθέσεις και ληστείες …

Κατέρρευσε… ο μοναδικός παθολόγος του νομού! – Έψαχναν να βρούνε παθολόγο!

Και να που αυτό που φοβόταν και το είχε επισημάνει το «Ilia.news» από την κορύφωση της πανδημίας του COVID, έγινε …

Ο Χρήστος Σούλης στο «Ilia.news»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, είχε ο δημοσιογράφος του «Ilia.news» Κώστας Κουτσουβέλη με τον Αμαλιαδίτη στην καταγωγή …

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου  στον Πύργο

Τα γραφεία της «Πατριωτικής Ένωσης» στον Πύργο, εγκαινίασε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρός της Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, παρουσία πλήθος κόσμου …

Σύλληψη δυο αντρών για κατοχή ναρκωτικών

Σύλληψη δυο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών   Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, από αστυνομικούς …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Διαιτησία: Την κατάργηση των πινάκων και την απόλυση της ΚΕΔ ζητούν αρκετές ΕΠΣ

Διαιτησία: Την κατάργηση των πινάκων και την απόλυση της ΚΕΔ ζητούν αρκετές ΕΠΣ

Δριμύτατη κριτική έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ομοσπονδίας μετά την ανακοίνωση των πινάκων. Σε μια πρωτοφανή απόφαση, η ΚΕΔ, πριν καλά-καλά ανακοινωθεί ο νέος Κανονισμός Διαιτησίας, προχώρησε σε ανακοίνωση των νέων πινάκων. Μάλιστα, στα στέκια γίνεται λόγος για καταστρατήγηση βασικών κριτηρίων.

 

Ο παλαίμαχος Μεσσήνιος διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, σε ανάρτησή του, στην οποία αποκαλεί τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ “Αιγύπτιο”, λόγω της πρόσληψής του από την Π.Ο. Αιγύπτου, αναφέρει: “Πίνακες Έκτρωμα. Μπουρλότο στη Διαιτησία έβαλε ο – Αιγύπτιος – Κλατενμπεργκ. Διέλυσε Ενώσεις κ Έγραψε στα παλιά του τα Παπούτσια Βαθμολογίες Παρατηρητων. Και η Καταστροφή Συνεχίζεται”.

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Μακεδονίας

Σφορδρή ήταν η αντίδραση της ΕΠΣ Μακεδονίας, η οποία μεταξύ άλλων ζητά την παραπομπή της ΚΕΔ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την άμεση αποπομπή της. Αναφέρεται στα μέλη της ερασιτεχνικής ΚΕΔ, τους Έλληνες δηλαδή.

“Όταν μία Ένωση έχει 4.500 χιλιάδες παιχνίδια σε μία αγωνιστική περίοδο, ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και απαιτητικά, και στη Β’ Eθνική κατηγορία (Super League 2) έχει μόνον έναν διαιτητή, ενώ Ενώσεις με 200 παιχνίδια ετησίως έχουν περισσότερους διαιτητές από την ΕΠΣ Μακεδονίας, νομίζουμε ότι είναι ένα φαινόμενο προς διερεύνηση.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ και οι συν αυτώ συνεργάτες του, Έλληνες αξιωματούχοι της ΚΕΔ, πρέπει να ελεγχθούν από την Ομοσπονδία και την Επιτροπή Δεοντολογίας για την μεροληπτική τους κρίση στους πίνακες διαιτησίας. Επιλογές με μοναδικό κριτήριο την αποδοχή της ύπαρξής τους στην ΚΕΔ για όσες Ενώσεις οι επαγγελματικές ομάδες που ανήκουν σ’ αυτές ψήφισαν την ανανέωση της παραμονή τους.

Πώς αυτοί οι άνθρωποι θα ξεκινήσουν την επαγγελματική διαιτησία όταν το μοναδικό τους κριτήριο είναι η εξυπηρέτηση και το ρουσφέτι; Φωτογραφικές, ρατσιστικές προσεγγίσεις ενός κανονισμού που κανένας δεν ξέρει τι γράφει. (Καινοτομία: πρώτα βγαίνουν οι πίνακες και μετά ο κανονισμός). Παραπέμπει σε Zιμπάμπουε, για να πλήξουν ανθρώπους που δεν ακούν.

Το ηλικιακό είναι και ήταν εναρμονισμένο με την UEFA, για να τον αλλάξουν τον Κανονισμό (και αυτό συμβαίνει μόνον στην Ελλάδα) κάποιοι φοβούνται…¨.

 

Αντιδράσεις και από Σάμο

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου και πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Βακάλης, σχολίασε: «Περιμένοντας να ξημερώσει η επόμενη ημέρα κ αφήνοντας να περάσει ο εκνευρισμός της προηγούμενης … που δυστυχώς δεν πέρασε αλλά μεγάλωσε… κ πως θα μπορούσε να μην συμβεί αυτό όταν στο ενδιάμεσο διάστημα προσπάθησα να κάνω έναν γρήγορο απολογισμό της θητείας Κλάτεμπεργκ κ των συν αυτώ…για να καταλάβω το τι έχει γίνει. Επικοινωνιακή τακτική (μέχρι εκεί που τον έπαιρνε) , δημόσιες σχέσεις ( μέχρι εκεί που τον έπαιρνε) , αλαζονεία…, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ κ ΤΠΤ άλλο. Οσο κ να προσπαθήσει κανείς,  να ισοσκελίσει το έργο που παρήγαγε με αυτά που έλαβε , ΔΕΝ θα το καταφέρει ποτέ!  Η ζυγαριά θα γείρει ορμητικά προς την δεύτερη πλευρά!   Η προσφορά του στην Ελληνική Διαιτησία είναι αόρατη. Αντίθετα η  ζημιά που προκάλεσε, άκρως ευδιάκριτη. Η δε πολυπόθητη  ανάπτυξη ακόμα αναζητείται  κ η επίτευξη της θα γίνεται ολοένα  κ δυσκολότερη , αφού επικρατεί κ διογκώνεται η διάλυση. Αυτό το “πράγμα” δεν μπορεί να λέγεται Ελληνική Διαιτησία. Ισως κάτι άλλο….   Σαν ΕΠΣ Σάμου κ προσωπικά εγώ κ με οποιαδήποτε ιδιότητα μου είναι γνωστό οτι ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν ασχοληθήκαμε ούτε με την Διαιτησία , ούτε με τους Διαιτητές, ούτε με τους Πίνακες,ούτε κ μπήκαμε ποτέ στην διαδικασία επηρεασμών που πάντα υπήρχαν στον χώρο, αναγνωρίζοντας κ σεβόμενοι τον διακριτό ρόλο των εξουσιών.Η όποια ίσως τυχόν ανάμειξη μας θα αφορούσε μόνο πειθαρχικά ζητήματα κ συμπεριφορών, όπως κ θα έπρεπε δλδ.   Η σημερινή κατάσταση όμως είναι  χαοτική κ εξοργιστική κ απαιτεί αντίδραση.   Σαν ΕΠΣ κ για πρώτη φορά έχουμε φοβερό  πρόβλημα με  τον αριθμό των Διαιτητών . Κ δεν είναι συμπτωματικό αφού το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περισσότερες των Ενώσεων.Κ πως να μην συμβαίνει αυτό αφού δεν υπάρχει εξέλιξη των Διαιτητών;   Πως να συμβεί αυτό όταν οι νεότεροι βλέπουν τον  εντελώς αναίτιο αποκεφαλισμό του παλαιότερου που ήταν υπόδειγμα γι’ αυτούς;Όταν βλέπουν το ήθος, την τιμιότητα κ την γνώση να ηττούνται με τόση ευκολία κ καταλαβαίνουν οτι επικρατούν η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ κ η εκδικητικότητα, η έξοδος είναι μονόδρομος για τα παιδιά αυτά!Θύμα είχαμε κ εμείς κ η απόρροια της αναίτιας σφαγής του, ίσως προκαλέσει κ την διάλυση της ήδη προβληματικής (ως προς τον αριθμό) της Διαιτησίας στον ακριτικό Νομό μας.   Κ αυτό που μ εκνευρίζει περισσότερο απ όλα… είναι οτι τον -τους χρυσοπληρώσαμε κ απο πάνω για όλα αυτά!!!!Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ, αν όλη αυτή η άκρως επιζήμια παρεούλα, δεν εκδηλώσει αυτοβούλως το φιλότιμο κ δεν φύγει μόνη της , επιβάλλεται να αποπεμφθεί … με όση περισσότερη αγένεια διαθέτετε, απο  εσάς!!!  Και η διάδοχη κατάσταση θα πρέπει να αναθεωρήσει  αποκαθιστώντας  ΑΜΕΣΑ τις αδικίες κ ν’ ασχοληθεί με την ανάπτυξη κι εξέλιξη της Ελληνικής διαιτησίας!!».

 

Σκεπτικισμός από την Αργολίδα

Με αφορμή τους νέους πίνακες διαιτητών ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας, Βασίλης Σιδέρης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, που εστάλη στο SoccerPlus: “Όλα τα χρόνια της ενασχόλησης μου με το ποδόσφαιρο, ειδικότερα τα τελευταία, ωςΑντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας όπως και εν συνεχεία ως Πρόεδρος, με ιδιαίτεροενδιαφέρον παρακολουθούσα και παρακολουθώ τις προσπάθειες που καταβάλουν οιΔιαιτητές της Ένωσης μου και όχι μόνο, για την εξέλιξη τους στον χώρο της Διαιτησίας.Μια εξέλιξη που σχετίζεται άμεσα με τους πίνακες Διαιτητών που συντάσσονται κάθε χρόνο από την ΚΕΔ – ΕΠΟ.Αυτό που παρατηρώ κάθε χρόνο μετά λύπης μου, είναι ότι κανείς δενδείχνει πραγματικό ενδιαφέρον ή τουλάχιστον δεν αξιολογεί τις γνώσεις, τις ικανότητες, τηναγωνιστική ετοιμότητα, τον χαρακτήρα όλων αυτών των παιδιών, με ένα συγκεκριμένοπλάνο, με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στο παρελθόν, πάντασε συνεργασία με τις τοπικές Επιτροπές Διαιτησίας, ζητούσαν και συζητούσαν προτάσειςγια την αξιολόγηση Διαιτητών.Άλλωστε ποιος άλλος εκτός από τις τοπικές Επιτροπές γνωρίζει πλήρως κάθε Διαιτητή για τις αγωνιστικές και όχι μόνο ικανότητες του. Τα τελευταία χρόνια αυτή η συνεργασία δεν υπάρχει, η ΚΕΔ λειτουργεί αυτόνομα, αποκομμένη από τις τοπικές Επιτροπές, λαμβάνοντας γνώση μόνο από τις εκθέσεις παρατηρητών στα λιγοστά παιχνίδια που οι Διαιτητές μας αγωνίζονται στα Εθνικά πρωταθλήματα χωρίς να έχει ουσιαστική και ολοκληρωμένη εικόνα για αυτούς. Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα που παρατηρώ είναι οι αξιολογήσεις με το σταγονόμετροή οι περιορισμένοι αριθμητικά πίνακες. Μου φαίνεται αδιανόητο πως μπορεί κάποιος νακρίνει και να προβλέπει την εξέλιξη κάθε Διαιτητή αν δεν τον δοκιμάσει, αν δεν του δώσειτην ευκαιρία της ανώτερης κατηγορίας. Για όλους τους Διαιτητές αυτό αποτελεί το βασικόκίνητρο, και όχι να μένουν τρία, τέσσερα και πέντε χρόνια στην ίδια κατηγορία χάνονταςτην συγκέντρωση από τον στόχο τους.

 

Και άλλες ΕΠΣ 

Στο μεταξύ, υπάρχουν και άλλες αντιδράσεις από ΕΠΣ, οι οποίες αναζητούν τον Μπαλτάκο για να του εκφράσουν τη δυσφορία τους και να ζητήσουν την κατάργηση των πινάκων. Πλέον, ο λόγος περνάει στην ΕΠΟ, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις των Ενώσεων γύρω απο αυτό το θέμα.

 

Ευχαριστημένος ο Κουλούρης

Παρά τις αντιδράσεις πολλών ΕΠΣ, ευχαριστημένος εμφανίζεται ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας Άρης Κουλούρης. Και πώς να μην είναι δηλαδή, όταν η ΕΠΣ Μακεδονίας έχει έναν διαιτητή στη Σούπερ Λιγκ 2 και η ΕΠΣ Ηλείας τρεις διαιτητές. Απόδειξη αν μη τί άλλο, ότι η διαιτησία δεν ελέγχεται πλέον ούτε κατά το ελάχιστο από τη διοίκηση της ΕΠΟ, στην οποία είναι αρνητικά διακείμενη η ΕΠΣ Ηλείας.

Η δήλωση του Άρη Κουλούρη:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο τος αξιολογήσεις των Ηλείων διαιτητών. Πιστεύω ότι οι διαιτητές μας θα φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξε η ΚΕΔ/ΕΠΟ. Εύχομαι να είναι υγιείς και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις προσπάθειές τους για την όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση της ηλειακής διαιτησίας και της ΕΠΣ Ηλείας. Όσο για το μέλλον της ηλειακής διαιτησίας, υπάρχουν ικανά και ελπιδοφόρα παιδιά, τα οποία θα ακολουθήσουν την πορεία των ήδη αξιολογημένων διαιτητών μας”

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Τις προεκλογικές συγκεντρώσεις άρχισε ο Φαρμάκης – Τρεις και ο Ναμπίλ

– Μια βραδιά στο Καπελέτο… Μια βραδιά στο Καπελέτο…Περίμεναν μεγαλύτερη διέλευση κόσμου αφού παίρνουν στις δημοσκοπήσεις 70% αλλά μάλλον παίρνουν …

Η Δημοκρατία έχει καταντήσει Ασυδοσία – Και η εγκληματικότητα στην Ηλεία… καλά κρατεί!

Και η εγκληματικότητα στην Ηλεία… καλά κρατεί! Απ’ όλα είχε το αστυνομικό δελτίο αυτές τις ημέρες. Από επιθέσεις και ληστείες …

Κατέρρευσε… ο μοναδικός παθολόγος του νομού! – Έψαχναν να βρούνε παθολόγο!

Και να που αυτό που φοβόταν και το είχε επισημάνει το «Ilia.news» από την κορύφωση της πανδημίας του COVID, έγινε …

Ο Χρήστος Σούλης στο «Ilia.news»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, είχε ο δημοσιογράφος του «Ilia.news» Κώστας Κουτσουβέλη με τον Αμαλιαδίτη στην καταγωγή …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων