ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διακοφώτης: “Μικρή Γ΄ Εθνική για να υπάρξει στήριξη-Εκλογές μέσα στο καλοκαίρι”

  • 13
    Shares

Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στη ραδιοφωνική εκπομπή ‘Εl Clasico” στο ραδιόφωνο του “Ερμή” στη Ζάκυνθο, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκαννήσου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της Επιτροπής Διοργανώσεων, Παναγιώτης Διακοφώτης.

 

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στόχος πρέπει να είναι μια Γ΄ Εθνική μικρή σε αριθμό ομάδων και ομίλων, ώστε να μπορέσει να τύχει της στήριξης από πλευράς ΕΠΟ, ενώ υπερθεμάτισε την άποψη ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν σύντομα, μέσα στο καλοκαίρι, έτσι ώστε τα νέα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν χωρίς αυτή την εκρεμμότητα.

Ο Παναγιώτης Διακοφώτης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για την Γ΄ Εθνική: “Φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν αλλαγές με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, θα πρέπει να πάμε σε μια μικρότερη κατηγορία, πιο ευέλικτη με λιγότερους ομίλους 4 ή 6 έτσι ώστε να βοηθηθεί επί της ουσίας από την ίδια την ΕΠΟ. Αν όχι με τηλεοπτικό πάροχο να βρούμε το τρόπο να βοηθηθούν οι ομάδες των νησιών. Αυτό το πλάνο να ε χει βάθος 3-4 ετών.”

Για την άνοδο στη Γ’ Εθνική όταν αποχωρήσει μια ομάδα: “Η πρόταση που έχουμε κάνει και η τροποποίηση που θα γίνει θα αναφέρει ότι μέχρι και η δεύτερη ομάδα που υπάρχει στην βαθμολογία της Α΄ τοπικής θα μπορεί να ανέβει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.”

Για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου:
“To έχω πει επανειλημμένως, είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης και μιας ενιαίας Β΄ εθνικής των 32 ομάδων των δύο ομίλων Βορείου-Νοτίου των 16 ομάδων έκαστος. Γιατί μέσα από αυτό θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το μοντέλο του ποδοσφαίρου και φυσικά της κατηγορίας αυτής. Μέσα από αυτό θα δώσουμε το δικαίωμα σε Έλληνες ποδοσφαιριστές να γίνουν επαγγελματίες να αναδειχτούν και να στελεχώσουν τις Εθνικές μας ομάδες. Να αλλάξει τελείως αυτό που βλέπουμε τώρα που αγωνίζονται αλλοδαποί μη κοινοτικοί, πρέπει να μειωθεί όλο αυτό. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε όλη τη Ελλάδα.”

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ: “Στο ποδόσφαιρο η νέα διοίκηση θα πρέπει να εκλέγεται πριν ξεκινήσει η νέα χρονιά. Αρα θα πρέπει οι εκλογές να γίνουν πριν ξεκινήσει η νέα ποδοσφαιρική χρονιά δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι όπως είχε συμφωνηθεί. Ο κος Αυγενάκης θέτει τα δικά του θέλω, από εκεί και πέρα όμως το ποδόσφαιρο είναι αυτοδιοίκητο, ότι μέλη της ΕΠΟ είναι μόνο οι Ενώσεις. Φαντάζομαι τόσο η FIFA όσο και η UEFA έχουν θέσει σαν κόκκινες γραμμές ότι αφορά το καταστατικό και το εκλογικό σώμα το λύνει από μόνο του το ποδόσφαιρο δηλαδή η ΕΠΟ. Το 2017 η FIFA ήταν αυτή που ζήτησε από τις Ενώσεις να στηρίξουν και να ψηφίσουν τους τρεις εκλέκτορες από κάθε Ένωση να γίνει ένας. Για να είμαστε και δίκαιοι μέχρι στιγμής στην Ομοσπονδία δεν ήρθε κάποια επιχορήγηση από την πολιτεία, από τον Ελληνικό Δημόσιο, πως θα έχει λόγο επέμβασης στα δρώμενα λοιπόν του ποδοσφαίρου;”

Για τις Ενώσεις: “Το τι θα συμβεί το Σεπτέμβριο κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Η δική μου η άποψη είναι εμείς οι Ενώσεις για τα επόμενα 2-3 χρόνια να δημιουργήσουμε πρωταθλήματα μικρά, ώστε οι ομάδες να μπουν σε ένα ρυθμό με το ενδεχόμενο πάντα να επανέλθει και πάλι η πανδημία και να μας πουν πάλι ότι θα πρέπει να σταματήσουμε. Tο ερασιτεχνικό που βλέπαμε άλλες εποχές θα αλλάξει και οι ομάδες θα σταματήσουν αυτό το “αλισβερίσι” με τους παίκτες και θα στραφούν κυρίως σε δικά τους παιδιά νεαρής ηλικίας. Αυτό που είχα προτείνει στις ομάδες της FL να έχουν στην 18άδα τους 5 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές Έλληνες κάτω των 23 και μέσα από αυτό κάποιες ομάδες κέρδισαν νεαρούς ταλαντούχους παίκτες.”

Για την επικύρωση των βαθμολογιών του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής: “Aυτό είναι το καθημερνό άγχος των παραγόντων. Πρώτα θα δούμε το θα γίνει με τις πάνω κατηγορίες και μετά θα κατεβούμε προς τα κάτω για να τροποποιήσουμε την προκήρυξη. Υπάρχουν 2 περιπτώσεις η Σούπερ Λιγκ να τροποποιήσει αλλά από ότι δείχνει θα αγωνιστεί κανονικά και η 2η περίπτωση είναι η SL2 να μην αγωνιστεί και να κάνει τροποποίηση. Τότε θα πάμε και εμείς σαν  ομοσπονδία σαν Γ΄ Εθνική να τροποποιήσουμε την δική μας προκήρυξη.”

Για την επικύρωση των τοπικών πρωταθλημάτων: “Έχουμε δώσει μια ευελιξία στις Ενώσεις να το πράξουν. Ο όρος πρωταθλητής στην παρούσα φάση δεν είναι σωστός, τουλάχιστον για εμένα. Ο σωστός όρος είναι να αναδείξουμε την ομάδα που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Γ΄ Εθνική. Έτσι το είχαμε διατυπώσει εμείς σαν Επιτροπή. Από εκεί και πέρα υπάρχουν προβλήματα στις Ενώσεις υπάρχουν ιδιορρυθμίες. Πρότεινα στην νομική υπηρεσία να εφαρμόσουμε το μοντέλο που έχει εφαρμόσει η Γαλλία και η Σκωτία, υπολογίζουν τα τελευταία παιχνίδια ενός γύρου (15 από την στιγμή που σταμάτησε το ποδόσφαιρο)  πραγματικά αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο πόσους βαθμούς έχουν συγκεντρώσει και αν εκεί υπήρξε ισοβαθμία να μετρά η διαφορά των γκολ συν -πλην αυτό που προβλέπεται στον ΚΑΠ. Σε περίπτωση δύο ομίλων και σε μια ισοβαθμία πήγαν και υπολόγισαν τον μέσο όρο βαθμών που συγκέντρωσε κάθε ομάδα, δηλαδή τους βαθμούς δια τα παιχνίδια που αγωνίστηκε η κάθε ομάδα και αν εκεί υπήρξε ισοβαθμία υπολογίζουν πλέον τα γκολ συν-πλην. Είναι μια πρόταση που έχουμε στείλει και περιμένουν πλέον κατά πόσο θα εφαρμοστεί, γιατί πρέπει να δοθεί λύση από εμάς σαν Ομοσπονδία.”


  • 13
    Shares