ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διακοφώτης: “Το 20% θα λύσει προβλήματα βιωσιμότητας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”


Η βιωσιμότητα των ερασιτεχνικών σωματείων, σε πλήρη φυσικά εναρμόνιση με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά του covid 19 και τις εισηγήσεις των ειδικών, έχουν πέσει για τα καλά στο τραπέζι. Πρώτη είναι η διοίκηση της ΕΠΟ η οποία αντιλαμβάνεται ότι ένα ποσοστό θεατών, είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη των ερασιτεχνικών σωματείων και ιδιαίτερα της Γ΄ Εθνικής, τα οποία δεν έχουν τηλεοπτικό πάροχο και τα 800-900 ευρώ που χρειάζονται σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, βγαίνουν από τις τσέπες των παραγόντων.

Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος για τον οποίο η Ομοσπονδία συνέστησε επιτροπή η οποία όπως αποκάλυψε ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου, θα χειριστεί το θέμα αυτό. Εξάλλου μιλάμε για μικρές κατηγορίες, όπου η χωρητικότητα των γηπέδων είναι πολύ μικρή και ο πραγματικός αριθμός των θεατών, ακόμα και χωρίς περιορισμούς, δεν ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα 300-400 άτομα.

Πριν λίγους μήνες, εδώ στο ilia.news, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου, είχε εκφράσει τη θέση ότι θα ήταν απολύτως λογικό, εφικτό και ασφαλές, ένα μικρό ποσοστό θεατών σε μικρής χωρητικότητας ερασιτεχνικά γήπεδα, όπου η παρουσία των θεατών εξάλλου είναι δεδομένα πολύ μικρή.

Με δηλώσεις του στη ραδιοφωνική συχνότητα metrosport 95,5, το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ και μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων, Παναγιώτης Διακοφώτης, σχολίασε χθες το ενδεχόμενο εισόδου του 20% των φιλάθλων:  «Θα είναι ένα καλό μέτρο που έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά και στην Ευρώπη. Θα λύσει προβλήματα βιωσιμότητας, όχι μόνο στο επαγγελματικό αλλά και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που δεν έχει τηλεοπτικά έσοδα και θα δώσει ανάσα για τα λειτουργικά έξοδα των ομάδων».

Σύμφωνα με άρθρο του soccerplus.gr, δεν αποκλείεται να δούμε επιστροφή φιλάθλων στα ελληνικά γήπεδα μέσα στο 2020, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει θετική εισήγηση από το Μέγαρο Μαξίμου για παρουσία κόσμου στις εξέδρες, σε ποσοστό 20%. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο Metrosport 95,5 «στο Μαξίμου έχουν σχετικές θετικές εισηγήσεις για ποσοστό 20% των φιλάθλων βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου», πάντα ασφαλώς με τη σύμφωνη γνώμη των λοιμοξιολόγων.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος