ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Διακόπηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του ιερέα στους Κρουνούς

Για τις 27 Μαρτίου διακόπηκε η εκδίκαση της υπόθεσης, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, με κατηγορούμενους μία παπαδιά και τoν εραστή της, που τον Ιούνιο του 2013 καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στους Κρουνούς.

Η συζήτηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 μ.μ. τη Δευτέρα αλλά διακόπηκε, με τους συνηγόρους υπεράσπισης, ωστόσο, να αναφέρουν τις αιτιάσεις τους για τους πελάτες τους.

Ο δικηγόρος της παπαδιάς κ. Λύτρας αιτήθηκε την αθώωσή της, επικαλούμενος ότι στην πρωτόδικη απόφαση δεν στοιχειοθετείται η ηθική αυτουργία για την oποία καταδικάστηκε, ενώ ισχυρίστηκε ότι είχε μόνο 3 φορές συναντηθεί με τον δράστη, οπότε δεν θα μπορούσε να τον επηρεάσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, για να διαπράξει φόνο.

Ο δικηγόρος του εραστή της ζήτησε από την πλευρά του να του αναγνωριστεί «μειωμένος καταλογισμός». Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, η παπαδιά και ο εραστής της ήταν η ηθική και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του ιερέα, στο σημείο που φέρονται να του είχαν στήσει την ενέδρα λίγο μετά τα Κρέστενα και στον δρόμο για τη Ζαχάρω Ηλείας.

Μάλιστα, δεν τους είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Η παπαδιά είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, καθώς είχε υποστηρίξει πως δεν έβαλε ποτέ κανέναν να σκοτώσει τον άνδρα της. Η δίκη σε πρώτο βαθμό είχε εκδικαστεί στο Αίγιο.

Ο ιερέας τη μοιραία μέρα είχε σταθμεύσει στην ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων στο 34ο χλμ, για προσωπική ανάγκη της συζύγου του. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί, η σύζυγός του άκουσε πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον ιερέα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο δολοφόνος τον πυροβόλησε και στη συνέχεα εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, το πτώμα έφερε κακώσεις στον θώρακα και το κεφάλι, που προέρχονται από πυροβόλο όπλο. Ακολούθησαν αποκαλύψεις που σόκαραν.