ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Διακόπτεται αιφνιδιαστικά η διανομή σχολικών γευμάτων…

  • 13
    Shares

Χωρίς γεύματα θα μείνουν από αύριο, Δευτέρα 1η Μαρτίου και για άγνωστο χρονικό διάστημα, εκατοντάδες μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας. Και μάλιστα η ανακοίνωση αυτής της εξέλιξης έγινε… αργά το μεσημέρι της Παρασκευής!

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας αναφέρει:

«Σήμερα, εντελώς αιφνιδιαστικά (12:30μ.μ.!!!), πληροφορηθήκαμε μέσω mail από τους υπεύθυνους σίτισης των Διευθύνσεων ότι οι σχολικές μονάδες, που είναι ενταγμένες στο σχετικό πρόγραμμα, δεν θα παραλαμβάνουν γεύματα για τους μαθητές, από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου και για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Ο λόγος της προσωρινής διακοπής σίτισης των μαθητών, μέσω του προγράμματος διανομής σχολικών γευμάτων,  δεν μας γνωστοποιήθηκε από την Διεύθυνση, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκκρεμεί η υπογραφή της νέας σύμβασης.

Το ερώτημα που τίθεται στους αρμοδίους είναι γιατί δεν προβλέφθηκαν έγκαιρα οι ενέργειες, ώστε να μην καθυστερήσει η ανανέωση της σύμβασης;

Σε μια δύσκολη οικονομικό-κοινωνική περίοδο,  μαθητές που λάμβαναν σχολικό γεύμα και οι οικογένειές τους μαθαίνουν τελευταία στιγμή ότι το πρόγραμμα “παγώνει” μέχρι νεωτέρας. Ακόμα μια φορά οι αρμόδιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τα αποτελέσματα των καθυστερημένων αποφάσεών τους, οι οποίες αναστατώνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό, τινάζοντας στον αέρα τη σίτιση χιλιάδων μαθητών.

Ως ΣΕΠΕ Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας απαιτούμε από τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε κανένας μαθητής μας, να μη μείνει χωρίς φαγητό».


  • 13
    Shares