Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 16/2/2026 γονείς μαθητών έξω από το Δημοτικό Σχολείο Πανόπουλου, στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με αφορμή την αιφνιδιαστική απομάκρυνση εκπαιδευτικού από τη σχολική μονάδα στα μέσα της σχολικής χρονιάς.
Όπως φαίνεται και από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, γονείς και κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι η αλλαγή εκπαιδευτικού κατά τη διάρκεια της χρονιάς δημιουργεί αναστάτωση στη σχολική καθημερινότητα των μαθητών.
Οι γονείς υποστηρίζουν ότι η απόφαση επηρεάζει την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς τα παιδιά έχουν ήδη προσαρμοστεί στη λειτουργία της τάξης και στη σχέση τους με τον εκπαιδευτικό.
Παράλληλα, ζητούν διευκρινίσεις από τους αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης σχετικά με τους λόγους της απομάκρυνσης. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, το κλίμα παρέμεινε ήρεμο, ενώ οι γονείς συζητούσαν τις επόμενες ενέργειές τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους μέχρι να δοθεί λύση στο ζήτημα.
Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά: «Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και την επιστροφή του εκπαιδευτικού στην τάξη. Την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για να σταματήσει η αντιμετώπιση των σχολείων μας ως “μονάδων” σε λογιστικά φύλλα.
Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική σταθερότητα που δικαιούνται τα παιδιά μας». Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στην τοπική κοινωνία, η οποία αναμένει τις επόμενες κινήσεις των αρμόδιων αρχών και την εξέλιξη του ζητήματος.
Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Γονέων Δημοτικού Σχολείου Πανόπουλου επισημαίνει τα εξής:
“Η σημερινή κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος. Η απομάκρυνση της εκπαιδευτικού δεν είναι απλώς ένα διοικητικό ζήτημα, αλλά μια κίνηση που αφήνει “μετέωρους” τους μαθητές σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή.
Απαιτούμε:
-Την άμεση ανάκληση της απόφασης.
-Την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για να σταματήσει η αντιμετώπιση των σχολείων μας ως “μονάδων” σε λογιστικά φύλλα.
Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική σταθερότητα που δικαιούνται τα παιδιά μας.”.




