Διευρύνεται η επιχορήγηση των ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

spot_img

Προτεινόμενα

Διευρύνονται οι δυνατότητες επιχορήγησης των ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ), προκειμένου να ενισχυθούν δήμοι που αξιοποιούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και χρειάζονται οικονομική στήριξη.

Σύμφωνα με τροπολογία των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών, στην επιχορήγηση των ΟΤΑ από το ΤΠ&Δ συμπεριλαμβάνονται αφ’ ενός τα έργα, που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο.

Πρόκειται “για έργα που από μόνα τους σηματοδοτούν βοηθητική παρέμβαση των ΟΤΑ υπέρ των κοινωνικών ομάδων, θεσμών, φορέων που χρήζουν προστασίας, ενίσχυσης ή και υποβοήθησης”, αναφέρεται στην τροπολογία.

Αφ’ ετέρου, η επιχορήγηση αφορά “εκπόνηση μελετών ή και προμήθεια υλικών των έργων που εκτελούνται από τους ΟΤΑ από ωφελούμενους των προγραμμάτων απασχόλησης και ένταξης στην εργασία του υπουργείου Εργασίας, όπως τα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης, που σχεδιάζονται από την γενική γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ”.

Το ακριβές ποσόν επιχορήγησης που θα καταβάλλει το ΤΠ&Δ θα καθοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση. Επίσης, με κοινή υπουργική απόφαση θα προσδιοριστούν οι προϋποθέσεις επιχορήγησης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα