ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Δικαιώθηκαν με το νέο νομοσχέδιο οι αγρότες με φωτοβολταϊκά!

  • 3
    Shares

Απέδωσε καρπούς η διαρκής συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη  Θ. Βασιλόπουλου με τον πρόεδρο Πανελλήνιου Συνδέσμου τον ΔυτικοΑχαιό Ρήγα Θανασά.

Δικαίωση για χιλιάδες  αγρότες σε όλη την χώρα μεταξύ αυτών και σε Αιτωλοακαρνανία-  Αχαία και  Ηλεία  αποτελεί η ψήφιση του νέου νομοσχέδιου που αφορά τον εξορθολογισμό των τιμών για την πώληση ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά.   Με το άρθρο 123 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που ψηφίζεται άμεσα  αποκαθίσταται η αδικία της οριζόντιας μείωσης του 12% που είχε αποφασιστεί το 2014 (ν.4254/2014).  Ο αγώνας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αδικημένων Αγροτικών Φωτοβολταϊκών με πρόεδρο τον ΔυτικοΑχαιό, Ρήγα Θανασά έπιασε τελικά τόπο και μετά από μία πολύχρονη, επίπονη και επίμονη προσπάθεια αναγνωρίστηκε και αποκαταστάθηκε η αδικία που είχε συντελεστεί σε βάρος χιλιάδων αγροτών. Ο κ Θανασάς είχε άμεση συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  Θοδωρή Βασιλόπουλο για τα βήματα που  έγιναν ώστε να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα.

 

   Επιτυγχάνεται εξορθολογισμός

 

«Με το Άρθρο 123 που φέρνει  προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση αποκαταστάθηκε μία αδικία πολλών χρόνων συγκεκριμένα για τα έτη 2011-2012-2013  εξαιτίας της οποίας μετράμε μεγάλες οικονομικές ζημιές»  τόνισε ο κ Θανασάς.  Με το νέο νομοσχέδιο επιτυγχάνεται εξορθολογισμός των τιμών του Πίνακα Α με 15% αύξηση ανάλογα με το χρόνο κατασκευής των φωτοβολταϊκών και το κόστος της εγκατάστασης. Σε κάθε περίπτωση η έστω και καθυστερημένη νομοθετική παρέμβαση δικαιώνει τον αγώνα του Συνδέσμου  και ικανοποιεί τον διακηρυγμένο ιδρυτικό σκοπό  του  που είναι η κατάργηση της ευνοϊκής μεταχείρισης, δηλαδή η οριζόντια μείωση κατά 12% επί της συμβαλλόμενης τιμής»  Ο κ. Θανασάς ευχαρίστησε ιδιαίτερα, τον υπουργό, κ. Χατζηδάκη, τον υφυπουργό, κ. Θωμά , τη γεν. γραμματέα του υπουργείου κα Σδούκου και το νομικό σύμβουλο του υπουργείου κ Παπασταμούλη για το ενδιαφέρον που επέδειξαν από την πρώτη στιγμή.


  • 3
    Shares