Διον. Καλαματιανός: «Βάρος στην ανάπτυξη των λιμενικών Κατακόλου και Κυλλήνη, καθώς και των λιμενικών καταφυγίων» (φώτο)

spot_img

Προτεινόμενα

Η ανάπτυξη των λιμανιών Κατακόλου και Κυλλήνης, καθώς και των λιμενικών καταφυγίων του Νομού, βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που έγινε στο συνεδριακό κέντρο του διοικητηρίου Ηλείας, υπό το Γ.Γ. του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Διον. Καλαματιανού.

Ο Ηλείος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου στη διάρκεια της ομιλίας του, ενώπιον του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, δημάρχων και άλλων φορέων, προσδιόρισε τις δράσεις που θα γίνουν στο λιμάνι Κατακόλου, που μεταξύ των άλλων έχουν ως εξής:

-Ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων που θα συνδέσουν μεταφορικά το λιμάνι με άλλες περιοχές.

– Η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμένα που θα τον αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά.

-Η αναβάθμιση της μαρίνας καθώς η ναυσιπλοΐα  αναψυχής, αποτελεί βασικό πυλώνα για την εξέλιξη του λιμένα και πολλά άλλα.

-Ήδη το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει προβεί σε χρηματοδότηση 100.000 ευρώ μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Πύργου, για την εγκατάσταση νέων ελαστικών προσκρουστήρων δεστρών στο Νότια πλευρά του παλαιού κεντρικού προβλήτα, του λιμανιού.

-Επίσης σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και το δήμο θα  προχωρήσει η έγκριση της χρηματοδότησης για την αντικατάσταση στων σκιάστρων στην επέκταση του χερσαίου τμήματος του λιμανιού Κατακόλου.

-Σε  εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Λ.Τ. και Περιφέρειας  για την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Κατακόλου, ύψους άνω των 10 εκατ.  ευρώ.

Εξάλλου όσον αφορά το λιμάνι Κυλλήνης , τόνισε ότι αποτελεί τον κύριο λιμένα σύνδεσης με τα λιμάνια Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των νησιών και εξετάζεται κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία, που στοχεύει στην αύξηση της προσφοράς και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επιβάτες.

Η ανάπτυξη του λιμένα Κυλλήνης συνδέεται άμεσα με τα εξής έργα:

-Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα πλησίον της νέας πύλης εισόδου νέων εκδοτηρίων καθώς και μελέτης καθαρισμού παραλιών ευθύνης Δ.Λ.Τ. Κυλλήνης, προϋπολογισμού  100.000 ευρώ.

-Επίσης το έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού λιμένα προϋπολογισμού  άνω των 58.000 ευρώ.

-Η παράλληλη ανάπτυξη εμπορικού τομέα στο λιμάνι Κυλλήνης είναι αναγκαία και εφικτή, έτσι ώστε να ενισχυθεί η διεθνής  προώθηση  των εξαιρετικών προϊόντων μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα