ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δράσεις-Εκδηλώσεις του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Αμαλιάδας


Πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε σημαντικές εκδηλώσεις από τους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Αμαλιάδας ,σε διάφορα επίπεδα.

Αρχικά, έγινε ενημέρωση την Τρίτη, πάνω σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής ,δράση που προετοίμασε ο φιλόλογος του σχολείου Γιώργος Στασινόπουλος .Ακολούθησε επίσκεψη των μαθητών στον Πύργο όπου ,στον χώρο του ΤΕΙ ,μετείχαν σε αντίστοιχη δράση, την οποία οργάνωσαν η Αστυνομική Δ/νση Ν. Ηλείας η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης του νομού και το Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας ‘Πάνος Μυλωνάς’.

Την Πέμπτη οι  μαθητές έγιναν κοινωνοί σε βιωματικό σεμινάριο, ενώ την Παρασκευή απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο που τους χορηγήθηκε στον χώρο του σχολείου.

Εν τω μεταξύ , την Τετάρτη το βράδυ, οι μαθητές ενημερώθηκαν διαδραστικά από τον γυναικολόγο, κύριο Κων/νο Συριόπουλο , σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς και  σε θέματα αντισύλληψης .Η εκδήλωση οργανώθηκε άψογα από τον Δ/ντή  του σχολείου, κύριο Γιάννη Χριστόπουλο και τον  εκπαιδευτικό, κύριο  Γιώργο Στασινόπουλο (ΠΕ 02) και ολοκληρώθηκε με πληθώρα ερωτήσεων των μαθητών.

Ακόμα, το βράδυ της Παρασκευής ,αντιπροσωπεία αθλητών και παραγόντων της ιστορικής ομάδας ποδοσφαίρου της πόλης ( Α. Ο. Αστέρας Αμαλιάδας )επισκέφτηκε το σχολείο, συνομίλησε με τους μαθητές  και έτυχε θερμής υποδοχής .Παραδόθηκαν δε και δωρεάν μαθητικά εισιτήρια για το παιχνίδι της Κυριακής με την Αχαϊκή.

Τέλος ,είναι στα σκαριά ετοιμαζόμενη από καιρό, συμμετοχή του σχολείου σε πρόγραμμα  Περιβαλλοντικής Αγωγής στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων της  Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας  σε θέμα Τοπικής Ιστορίας (‘Κτήρια με ιστορία’ ),σε συνεργασία με άλλο σχολείο της πόλης.