ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρος Αυγερινοπούλου για την συνάντηση με τον κ. Calleja

  • 13
    Shares

Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Calleja: Η περιβαλλοντική πολιτική της Κομισιόν για την βιοποικιλότητα βρίσκεται υπό αναθεώρηση. Τα ζητήματα με τα οποία ασχολείται η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ελληνικής Βουλής είναι τα πλέον κρίσιμα. Το New Green Deal θα αλλάξει τον αναπτυξιακό χάρτη όλης της Ευρώπης.

Συνάντηση υψηλού επιπέδου πραγματοποίησε χθες στις Βρυξέλλες η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής με τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment), κ. Daniel Calleja Crespo, στα Γραφεία της Επιτροπής.

H κα Αυγερινοπούλου συζήτησε με τον κ. Calleja τα ζητήματα προτεραιότητας, τα οποία βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα της ΕΕ για την περιβαλλοντική προστασία, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ενώ ενημέρωσε τον Γενικό για την ατζέντα της Επιτροπής Περιβάλλοντος και τους θεματικούς της κύκλους.

Ο κ. Calleja αναφέρθηκε εκτεταμένα στη Νέα Πράσινη Συμφωνία (New Green Deal), τις βιώσιμες επενδύσεις και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την πράσινη οικονομία, τους στόχους και τους χρηματοδοτικούς πόρους που έχει, ενώ έδωσε έμφαση στην κλιματική διάσταση, τη μετάβαση της οικονομίας στο στόχο μηδενικού άνθρακος έως το 2050. Εξήρε, δε, τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την έγκαιρη απολιγνιτοποίηση και τον περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην αναθεώρηση της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής πολιτικής για την βιοποικιλότητα.

Εξέφρασε την θετική του έκπληξη και την ικανοποίησή του για το ότι η ατζέντα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ελληνικής Βουλής βρίσκεται στην πρωτοπορία και συζητά έγκαιρα τις σημαντικές προτεραιότητες της ΕΕ. Η κα Πρόεδρος κάλεσε τον κ. Calleja να παραστεί στην Επιτροπή στην Βουλή για μια ακρόαση και συνομιλία με τα Μέλη της Επιτροπής, πρόσκληση την οποία ο ίδιος αποδέχτηκε με χαρά. Αναμένουμε συνεπώς την επίσκεψή του κατά τις επόμενες εβδομάδες στην Αθήνα.


  • 13
    Shares