17.1 C
Pýrgos
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Δωρεάν σεμινάρια Μάρκετινγκ στο Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης

spot_img

Ένας «ακάλεστος επισκέπτης» η ένας «επίτιμος καλεσμένος»;

Το μάρκετινγκ είναι ένας ορισμός που λίγοι καταλαβαίνουν, και όχι απαραίτητα αυτοί που ασχολούνται με αυτό.

Το μάρκετινγκ είναι η επιστήμη που ασχολείται με την «δημιουργική» διαφήμιση, τον «δημιουργικό» γραπτό λόγο (copywriting- καμία σχέση με copyright που έχει να κάνει με την κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων) και την ανάλυση δημογραφικών και ψυχογραφικών (demographics & psychographics) δεδομένων.

(Μια μικρή διευκρίνιση θα πρέπει να κάνω εδώ, ενώ το δημογραφικό μέρος ασχολείται, κατά κύριο λόγο, με την ανάλυση των δεδομένων όπως είναι ο τόπος διαμονής (περιοχή, γειτονιά), το είδος της εργασίας και το εισόδημα του αγοραστή, το ψυχογραφικό (psychographic) τμήμα, ασχολείται με το τι αγοράζει, όπως το είδος/μάρκα αυτοκίνητου, τα βιβλία/περιοδικά, τα προϊόντα προσωπικής ανάγκης, την μέρα του μήνα και τι ώρα της μέρας που αγοράζει κτλ. Μπορούμε, όταν υπάρχουν τα στοιχεία βέβαια, να μπούμε σε μεγάλο βάθος για να διαπιστώσουμε ποιοι αγοραστές θα ήταν πιο κατάλληλοι για το προϊόν μας).

Το μάρκετινγκ δημιουργήθηκε από ανάγκη όταν η βιομηχανική επανάσταση στην Ευρώπη και Β. Αμερική «ξεπετούσε» αγαθά για κατανάλωση που χρειάζονταν να απορροφηθούν από τους καταναλωτές σε σύντομο χρονικό διάστημα για να συνεχίσει να γυρίζει η «μηχανή».

Το μάρκετινγκ εξελίχθηκε μέσα από συνεχής μελέτη και δοκιμές. Τα κουπόνια π.χ. ήταν ο πρώτος τρόπος, και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται έως σήμερα, για πολλές καμπάνιες μάρκετινγκ, είναι ένας τρόπος για να δοκιμάσουμε εάν ένα προϊόν ή υπηρεσία θα γίνει ευρέως αποδεκτό από το καταναλωτικό κοινό.

Με την πάροδο των χρόνων έχουν γίνει πολλές και σημαντικές ανακαλύψεις, πιο πολύ στον χώρο της ψυχολογίας του καταναλωτή. Οι μεγάλες εταιρίες με τα τεράστια κεφάλαια που διαθέτουν για έρευνες, έχουν την δυνατότητα να προσλάβουν ψυχολόγους για να κάνουν έρευνα χρησιμοποιώντας διάφορες κοινωνικές ομάδες πολιτών (focus groups) για να προσπαθήσουν να κατανοήσουν πως σκέφτεται ο καταναλωτής.

Ο επαγγελματίας, με το μικρό κατάστημα με τα είδη ρουχισμού, το γωνιακό μπακάλικο, το κομμωτήριο, ο υδραυλικός κτλ., εκτός του ότι εργάζεται όλη μέρα μέσα στην επιχείρησή του προσπαθώντας να τα φέρει βόλτα πρέπει να βρει το χρόνο και την σωματική και νοηματική ενέργεια να  για να ασχοληθεί και με το μάρκετινγκ. Αυτό είναι πρόκληση μεγάλη για έναν μικρό επαγγελματία και ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή με όλες τις δυσκολίες και προκλήσεις. Είναι όμως σημαντικό εάν θέλει να επιβιώσει στην σημερινή εποχή, στην «Νέα Οικονομία». Είναι αναγκαίο, είναι επείγον και χρειάζεται άμεση προσοχή.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ο μικρός επαγγελματίας για να προωθήσει την επιχείρησή του;

Πρέπει να γίνει και διαφημιστής της επιχείρησης του. Να αποκτήσει γνώσεις για να μην εξαρτάται από κανέναν που θα έρθει να του «πουλήσει» φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Πρέπει να γίνει ειδικός στο μάρκετινγκ; Ναι! Εάν θέλει να επιβιώσει, ειδικά στην σημερινή εποχή με όλο τον θεμιτό και αθέμητο ανταγωνισμό που υπάρχει.

Το μάρκετινγκ είναι απλό εάν καταφέρουμε και κατανοήσουμε ότι το μόνο που μετράει για τον καταναλωτή είναι ένα πράγμα, «τι θα αποκομίσει από αυτό που του προσφέρουμε».

Για να το καταφέρουμε όμως αυτό, εκτός βέβαια και κάποιων άλλων «εργαλείων», πρέπει να έχουμε κι ένα «μήνυμα». Όχι μήνυμα στο μπουκάλι, που λεμέ, (αστειεύομαι βέβαια…), αλλά ένα «μήνυμα» που θα μας προσδιορίζει, που θα λέει σε όλο τον κόσμο, «εγώ είμαι ειδικός σε αυτό το  πράγμα…» ή « εγώ μπορώ και κάνω κάτι διαφορετικό από τον ανταγωνισμό, το κάνω με αυτόν το τρόπο και μπορώ να στο προσφέρω σε καλύτερη τιμή». Οι Αμερικάνοι, οι πρωτοπόροι στο μάρκετινγκ, το λένε USP (Unique Selling Proposition, ή Η Μια και Μοναδική Λύση), αυτό είναι η ιδιαίτερη, η μοναδική λύση που μπορούμε να προσφέρουμε στην αγορά, στον ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΑΣ πελάτη, γιατί όλοι οι καταναλωτές δεν είναι κατάλληλοι για να είναι πελάτες μας. Αυτό βέβαια είναι ένα άλλο θέμα πολύ μεγάλο που θέλει ειδική επεξήγηση και που θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο, προς το παρόν ας το αφήσουμε εδώ.

Λοιπόν, να το ξαναπούμε, το «μήνυμα» αυτό είναι που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από το ανταγωνισμό σου. Που θα σου δώσει την ταυτότητα σου και θα κάνει τους καταναλωτές να σκέφτονται μόνο εσένα όταν χρειάζονται τις υπηρεσίες ή προϊόντα που διαθέτεις. Που θα ξεχωρίζεις μέσα στην οχλαγωγία, που θα φωνάζεις δυνατά, εδώ είμαι, χωρίς να μιλάς…

Για να δούμε μερικά παραδείγματα:

«Σας Φροντίζουμε». Αυτό θεωρείτε ένα μήνυμα που θα προξενήσει ενδιαφέρον; Που θα κάνει κάποιον να σηκωθεί απ’ τη καρέκλα του και θα έρθει να αγοράσει από σένα; Προκαλεί επείγουσα ανάγκη; Όχι…!!

«Στην πόρτα σας η παραγγελία σας, σε 20 λεπτά, αλλιώς είναι δωρεάν». Αυτό είναι; Θα πεταγόσουν απ’ την καρέκλα σου να παραγγείλεις σουβλάκια απ’ αυτή την ψησταριά; Εγώ σιγουρά ναι…!!

Ελπίζω να το πιάνεις το νόημα. Μπορώ να γράφω για ώρες…

Το θέμα είναι, ότι θέλεις το μήνυμα αυτό να δημιουργεί συναίσθημα επείγουσας ανάγκης, έλλειψης και μοναδικότητας.

Πρέπει να παρουσιάζεσαι στον καταναλωτή σαν ένας «επίσημος καλεσμένος», και όχι σαν ένας «ακάλεστος επισκέπτης».

Ο Κος Βιολέτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και ειδικεύεται στη στρατηγική και στην εφαρμογή αυτοματοποιημένων συστημάτων μάρκετινγκ όπως επίσης στην ανάλυση δεδομένων αγοράς. Μετά από μια 20ετή επιχειρηματική  σταδιοδρομία στον Καναδά και Αμερική, επέστρεψε στην Ελλάδα με σκοπό να εργαστεί και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τόπου καταγωγής του, την Ανδραβίδα Ηλείας, και σε ολόκληρη την περιοχή. Ο Κος Βιολέτης γράφει για μάρκετινγκ και πωλήσεις σε απλή, καθημερινή γλώσσα γιατί στοχεύει να γίνει κατανοητός από τον απλό επαγγελματία, τον έμπορα, τον ηλεκτρολόγο, τον μπακάλη κτλ. που αγωνίζονται καθημερινά να ανταπεξέλθουν στις αντιξοότητες και προκλήσεις της «νέας οικονομίας» και αλλαγής συνθηκών της αγοράς. Ο Κος Βιολέτης, σε συνεργασία με τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης θα προσφέρει σεμινάρια μάρκετινγκ και πωλήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, για χρόνο και τοποθεσία που θα πραγματοποιούνται τα σεμινάρια σε όλο το δήμο απευθυνθείτε στην υπάλληλο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Δεσποινίς Ιωάννα Μπουντανιόζου, στο τηλέφωνο 26233 60848.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα