ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δόξα: Με συγκίνηση ο Μιχαλόπουλος αποχαιρέτισε τον Κουλούρη-Μόνο με Κυριαζή, Τακτικό δεν ξεκινάει -Φεύγει ο Λαγός!


Αβέβαιο είναι το μέλλον της Δόξας Νέας Μανολάδας, η οποία μετά τον Ηλία Κουλούρη, θα αρχίσει να χάνει σταδιακά και όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διοίκηση, καθώς μετά την παραίτηση του Προέδρου Κώστα Μιχαλόπουλου και της Αντιπροέδρου Μαρίνας Πρίφτη, η ομάδα είναι «ακέφαλη».

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Μάλιστα, όταν ο Ηλίας Κουλούρης πήγε στη Νέα Μανολάδα για να πάρει την ελευθέρας του πριν υπογράψει στον Αίαντα, ο Πρόεδρος της Δόξας Κώστας Μιχαλόπουλος, ήταν πάρα πολύ συγκινημένος,  καθώς η ομάδα αποχωριζόταν έναν από τους καλύτερους παίκτες της, αλλά και έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες. Η συγκίνηση αυτή φανέρωνε και το αδιέξοδο στο οποίο περιέρχονται οι Αετοί, στην επόμενη μέρα, η οποία προβάλλει με αβεβαιότητα.

Ενδιαφέρον δεν υπάρχει από καμία πλευρά, ενώ η θέληση των Μπάμπη Κυριαζή και Νίκου Τακτικού να στηρίξουν την ομάδα, με τον τρόπο που τη στηρίζουν τα τελευταία χρόνια, δεν είναι αρκετή. Δεν μπορούν αυτά τα συγκεκριμένα δυο άτομα να αλλάξουν από μόνα τους τα δεδομένα και να κατέβει η ομάδα στο Πρωτάθλημα της Α1, πράγμα που σημαίνει ότι ή θα πάει η Δόξα στην Α2, ή ότι μπορεί και να μην κατέβει και καθόλου και να υποβιβαστεί ακόμα πιο χαμηλά. Εξάλλου όταν μιλάμε για τη Δόξα, μιλάμε για μια ομάδα η οποία δεν έχει τα τελευταία χρόνια συνηθίσει να οργανώνεται σε ερασιτεχνικά πρότυπα.

 

Το «μοντέλο» της Δόξας

Δηλαδή δεν μπορεί η Δόξα να κατέβει στο Πρωτάθλημα με τα λεφτά που δαπανούν άλλες ομάδες της γύρω περιοχής, οι οποίες βασίζονται σε γηγενείς δικούς τους παίκτες. Η Δόξα δεν είχε ποτέ αυτό το μοντέλο και δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή να μπορέσει να το υιοθετήσει. Με άλλα λόγια και εφόσον δεν αλλάξει κάτι, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς η άλλοτε κραταιά ομάδα της Βουπρασίας και της Ηλείας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα, καθώς ακόμα κι αν έχει εξασφαλισμένο το 20%-25% του προϋπολογισμού της, της λείπει το υπόλοιπο. Όπως της λείπουν και οι άνθρωποι οι οποίοι θα μπουν στη διοίκηση και θα τρέξουν να εξασφαλίσουν το υπόλοιπο μπάτζετ. Και μιλάμε για ένα μπάτζετ το οποίο κρίνεται ως το μίνιμουμ απαραίτητο αυτή τη στιγμή για να μπορέσει η ομάδα να εμφανιστεί ανταγωνιστική, μακριά από κίνδυνο για υποβιβασμό. Ειδικά αν μιλάμε για κάποια πρόσωπα, όπως αυτά της απερχόμενης διοίκησης, τα οποία έχουν συνδέσει το όνομά τους με πρωταγωνιστικές πορείες και διακρίσεις, όπως είναι ο Κώστας Μιχαλόπουλος, δεν είναι τόσο εύκολο να επιστρέψουν και να συνεχίσουν σε μια ομάδα η οποία θα βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και θα παλεύει για τη σωτηρία της.

 

Φεύγει ο Γιώργος Λαγός

Στο μεταξύ, προς την έξοδο από την ομάδα βρίσκεται ο Γιώργος Λαγός, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις για να συνεχίσει την καριέρα του στον Αστέρα Αμαλιάδας. Ανεξάρτητα όμως από τις συζητήσεις με τον Αστέρα Αμαλιάδας, ο Γιώργος Λαγός θα ήταν κάτι περισσότερο από πιθανό με τα τωρινά δεδομένα να αποχωρήσει από τη Δόξα.