ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δύο Βραβεία eTwinning για το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας


Το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, απέσπασε δύο βραβεία eTwinning QUALITY LABELS, ύστερα από την ολοκλήρωση δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων eTwinning που υλοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2016-2017.

Συγκεκριμένα, στα προγράμματα συμμετείχε η Α΄Λυκείου όπου υλοποίησε το πρόγραμμα THE ETWINOLYMPICS και συνεργάστηκε με σχολεία των χωρών της Γαλλίας, της Ιταλίας , της Τουρκίας της Πολωνίας και της Λιθουανίας.

Συντονιστής του προγράμματος ήταν ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Γιώργος Γοροζίδης και συμμετείχαν η Διευθύντρια κα. Αγνή Μπαλή και οι εκπαιδευτικοί κα. Ευγενία Δρακοπούλου και κ. Διονύσης Ράλλης, ενώ το πρόγραμμα επελέγη ως αναπληρωματικό για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό MOVE2LEARN, LEARN 2MOVE και έλαβε την Εθνική ετικέτα ποιότητας και επίσης έχει θέσει υποψηφιότητα και για την Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.

Η Β΄Λυκείου, υλοποίησε το πρόγραμμα SCHOOL BOOMERANG CHALLENGES και συνεργάστηκε με τα σχολεία των χωρών της Ισπανίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας.

Το πρόγραμμα αυτό έλαβε την Εθνική ετικέτα ποιότητας και συντονιστής ήταν και πάλι ο κ. Γοροζίδης και συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί κα. Σοφία Σαββοπούλου και η κα. Κατερίνα Κόλλια.

Ακόμα το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, εντάχθηκε και στο πρόγραμμα ERASMUS+ για την διετία 2017-19 με τον τίτλο του προγράμματος “You can be a hero” και το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με 3 Ευρωπαϊκά Λύκεια και συγκεκριμένα, με σχολείο της Γαλλίας, της Λετονίας και της Πορτογαλίας.

Τέλος, το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, την νέα σχολική σεζόν θα πραγματοποιήσει και δύο εκπαιδευτικά ευρωπαϊκά ταξίδια στην Γαλλία και στην Πορτογαλία αντίστοιχα, ενώ θα υποδεχθεί αποστολές των δύο χωρών και επίσης τον επόμενο μήνα ο κ. Γοροζίδης μαζί με την Διευθύντρια του σχολείου θα ταξιδέψουν στην Γαλλία για να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός.

Να σημειωθεί, πως εκτός απο τον κ. Γοροζίδη και την Διευθύντρια του σχολείου κα. Μπαλή στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν και οι καθηγητές κα. Ευγενία Δρακοπούλου, η κα. Αμαλία Κατοχιανού και η κα. Ευγενία Ψυρίλλου.

http://amaliadanews.gr