Δύο τμήματα ΑΕΙ, ένα ξενόγλωσσο και ένα Ινστιτούτο στον Πύργο!

spot_img

Προτεινόμενα

Τις απαντήσεις που του έδωσε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Παρασκευής, μετέφερε αυθημερόν στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου ο βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας.

Ο κ. Μπαλαούρας τόνισε πως πρόθεση του Υπουργείου και του ίδιου του κ. Γαβρόγλου είναι η λειτουργία του τμήματος ΤΕΦΑΑ στον Πύργο αλλά και η παραμονή – και για το 2019 – του Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας, Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων, με την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου της Πάτρας να είναι αρνητική (όπως εξάλλου αρνητική είναι και για το Τμήμα ΑΕΙ Γεωπονίας στην Αμαλιάδα).

Παράλληλα ο κ. Μπαλαούρας την ίδρυση ξενόγλωσσης Πανεπιστημιακής σχολής ΤΕΦΑΑ που θα απευθύνεται σε ξένους φοιτητές, αλλά και την ίδρυση Ερευνητικού Ινστιτούτου με αντικείμενο την υγεία και τη διατροφή των αθλητών, που θα συνδέεται με το ΤΕΦΑΑ.

«Το στοίχημα είναι μεγάλο και δύσκολο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας, τονίζοντας ότι από τώρα, θα πρέπει να γίνουν πράγματα προκειμένου να μπορεί να σταθεί και να λειτουργήσει το ΤΕΦΑΑ.

Ο δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής τόνισε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση για την λειτουργία ΤΕΦΑΑ,  που θα συνδυαστεί και με όλους τους αθλητικούς χώρους του δήμου, βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση, ωστόσο, έθεσε και αυτός το θέμα της άρνησης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτω από ποιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα θα λειτουργήσει το τμήμα φέτος ή του χρόνου.

Την ανησυχία των σπουδαστών αλλά και τις ελλείψεις του ΤΕΙ Πύργου σε δομές και υπηρεσίες ανέπτυξε με τη σειρά του ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου κ. Νικηφόρος Ψυχογιάννης, ενώ τόνισε ότι οι σπουδαστές, μετά τις συζητήσεις, τις διαμαρτυρίες και τις εντάσεις των τελευταίων ημερών είναι διχασμένοι.

Την ανησυχία αλλά και τις προτάσεις τους για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη του Πύργου κατέθεσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε στη σύνταξη επιστολής, που θα σταλεί στον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τις Συγκλήτους των Πανεπιστημίων Πάτρας και Πελοποννήσου, με την οποία θα ζητείται η λειτουργία των δύο τμημάτων ΤΕΦΑΑ (ελληνόφωνου και ξενόγλωσσου), η δέσμευση των Πανεπιστημίων για τις απαραίτητες υποδομές και προσωπικό και η παραμονή του Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας, Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων στον Πύργο μέχρι να ολοκληρώσουν οι σπουδαστές την φοίτησή τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα