ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δύσκολες αποφάσεις για Γ΄ Εθνική, τοπικά-Τι λένε δυο μέλη της Ε.Ε./ΕΠΟ στο ilia.news

  • 11
    Shares

Δύσκολη εξίσωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που συμβαίνει στην ΕΠΟ σχετικά με την πορεία των πρωταθλημάτων. Αφενός τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς της covid-19, αφετέρου το προεκλογικό κλίμα που έχει στηθεί, φαίνεται ότι δεν αφήνει πολλά περιθώρια συζήτησης για τη Γ΄ Εθνική και για τα τοπικά πρωταθλήματα, ιδιαίτερα για τη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή τις τοπικές διοργανώσεις των ΕΠΣ. Είναι δε βέβαιο, ότι δεν είναι ούτε εύκολο να παρθούν αυτή τη στιγμή αποφάσεις, αλλά βέβαια και οι όποιες αποφάσεις παρθούν, να δεσμεύσουν τη νέα διοίκηση, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 27ης Μαρτίου.

 

Τις τελευταίες μέρες, υπάρχουν διάφορες απόψεις μεταξύ των μελών της Ε.Ε.. Ορισμένες από αυτές μιλούν για ακύρωση της σεζόν στα τοπικά και μείωση των ομάδων της Γ΄ Εθνικής, άλλες απόψεις μιλούν για διεξαγωγή αγώνων κατάταξης μεταξύ όσων ομάδων επιθυμούν να συνεχίσουν.

Στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή, προτάθηκε από τον Α΄Αντιπρόεδρο Στέργιο Αντωνίου να υπάρξει διαβούλευση με τις τοπικές ΕΠΣ. Αυτό και θα γίνει, έχοντας ήδη σύμφωνα με πληροφορίες και στην ΕΠΣ Ηλείας αρχίσει να συζητιέται το θέμα ανάμεσα στη διοργανώτρια και τα σωματεία της Α1 κατηγορίας.

 

Ο λόγος στην Επιτροπή Διοργανώσεων

Όπως είπαμε, η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να διαβουλευτεί με τις ΕΠΣ. Η Επιτροπή Διοργανώσεων, στέλνει έγγραφο με το οποίο ζητάει από τις Ενώσεις να κάνουν γνωστό αν υπάρχουν ενδιαφερόμενες ομάδες στη δύναμή της, οι οποίες θα μπορούσαν να παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα ανόδου. Όλα αυτά βέβαια υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ, Δαμιανός Γαβριηλίδης, ανέφερε στο ilia.news: «Έχουμε βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Ανέφερα και σε συνέντευξή μου ότι γίνεται από την ΕΠΟ μια προσπάθεια διαβούλευσης με τις Ενώσεις. Να ακουστεί η άποψή τους. Με τη σειρά τους οι Ενώσεις, θα συζητήσουμε με τις ομάδες τους. Και μέσα από εκεί θα βγει ένα συμπέρασμα. Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν δυσκολίες. Ακόμα και για τη Γ΄ Εθνική, αν την Παρασκευή δεν δοθεί η άδεια επανέναρξης, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ ακόμα και γι’ αυτήν».

Ένα ακόμα μέλος της Ε.Ε. από εκείνα τα οποία είχαν εκφράσει δημόσια την αισιοδοξία τους ότι θα μπορέσει να υπάρξει λύση για τα τοπικά, ο Γιώργος Χατζησαρόγλου, Πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας απαντώντας στο ερώτημα που έθεσε το ilia.news, μας παρέπεμψε στα περιοριστικά μέτρα: «Αυτή τη στιγμή και με τα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τί θα συμβεί.  Μόνο όταν θα επιτραπούν ξανά οι προπονήσεις και οι αγώνες θα μπορέσουμε να συζητήσουμε…», ανέφερε.

 

Σωματεία ετοιμάζουν προσφυγές

Η προσεχής Εκτελεστική Επιτροπή, προγραμματίζεται μάλλον για την ερχόμενη Τρίτη. Εκεί, θα επικυρωθεί η απόφαση για τροποποίηση της προκήρυξης της Γ΄ Εθνικής. Και λέμε θα τροποποιηθεί, καθώς ναι μεν έχει ληφθεί απόφαση, ωστόσο αυτή δεν είναι επίσημη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει στα πρακτικά. Και όλο αυτό το λέμε, καθώς ήδη αρκετές ομάδες της κατηγορίας, ετοιμάζουν προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, προκειμένου να προσβάλλουν και να μπλοκάρουν την απόφαση. Λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το οποίο θα περιλαμβάνει η προσφυγή, δεν έχει γίνει γνωστό, καθώς οι ομάδες κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά. Από την πλευρά της ΕΠΟ πάντως, εκφράζεται η πεποίθηση ότι είναι νομικά, καταστατικά και κανονιστικά κατοχυρωμένοι να προβούν σε τροποποίηση της προκήρυξης της Γ΄ Εθνικής.


  • 11
    Shares