Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
20.2 C
Pýrgos

«Δώρα» από τη «Μεσόγειο» αλλά και… «καμπανάκι» για τις οφειλές των δήμων!

spot_img
  • Δύο ακόμα χρόνια «ζωής» έχει το κύτταρο του ΧΥΤΥ

«Σκωτσέζικο ντους» για τους αιρετούς και τα μέλη του ΦΟΔΣΑ η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα καθώς…τα νέα ήταν και καλά και άσχημα (ως πολύ)!

Για να ξεκινήσουμε από τα άσχημα, το «κύτταρο» του ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά αν και κατασκευάστηκε για να λειτουργήσει για 20 χρόνια, ξεκινώντας τη λειτουργία του το 2016, έχει ακόμα… περίπου δύο χρόνια «ζωής». Αυτή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας «Μεσόγειος» κ. Γεωργόπουλου στις ερωτήσεις των μελών του ΦΟΔΣΑ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το νέο κύτταρο, θα έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα από το αρχικά.

Ο κ. Γεωργόπουλος έκρουσε «καμπανάκι» για τις οφειλές των δήμων τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του μήνα η «Μεσόγειος» θα πρέπει να έχει εισπράξει περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ από τους δήμους της Ηλείας, τη στιγμή που στα ταμεία του ΦΟΔΣΑ… δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Λυμπέρης, όσο και άλλοι δήμαρχοι, επεσήμαναν ότι… δεν υπάρχει άλλος δρόμος, καθώς, αν δεν πληρωθούν αυτά τα χρήματα, η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να δεσμεύσει τα χρήματα των ΚΑΠ αφήνοντας τους δήμους… στον αέρα!

Σε ότι αφορά στην διαπραγμάτευση της τιμής, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ έδωσε την δυνατότητα στον εκπρόσωπο της «Μεσόγειος» να επεξεργαστεί το αίτημα για μείωση των τιμών και να επιστρέψει με πρόταση.

Και εδώ έρχονται τα καλά νέα καθώς (και αυτό μπήκε και στην τελική απόφαση), ο κ. Γεωργόπουλος πρότεινε στα μέλη του ΦΟΔΣΑ να αναλάβει η μονάδα της Τριανταφυλλιάς και τα ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία θα αφαιρούνται από τη συνολική ποσότητα και οι δήμοι δεν θα πληρώνουν αυτούς τους τόνους, ενώ ζήτησε και από όλους τους δήμους να προωθήσουν προς το εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων όλα τα «κλαδέματα», τα οποία θα δέχεται και θα επεξεργάζεται δωρεάν!

Αντίδραση για τις δηλώσεις Δούκα

Επιστολή με την οποία ζητούν συγγνώμη για τη στάση του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα έστειλαν προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι φορείς του Δήμου Σπάρτης, ζητώντας να συνεχιστεί απρόσκοπτα η απορρόφηση των απορριμμάτων της περιοχής, η οποία βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη.

Μετά από αυτό, το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ αποφάσισε να αντιδράσει «συμβολικά», στέλνοντας επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείου, δηλώνοντας ότι ναι μεν θα συνεχίσει να δέχεται τα απορρίμματα του δήμου Σπάρτης, αλλά… μετά από τρείς ημέρες!

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα