Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Δ.Κράλλης: Ελπιδοφόρος Κοροναίος στο νοσοκομείο Αμαλιάδας

spot_img

EΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ  ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

  • ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ  Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΗΛΕΚΤΡΟ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
  • ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ , Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ  17 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟ 2004.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ,

Με αφορμή την  έκτακτη Συνεδρίαση , του Δημοτικού Συμβουλίου ΗΛΙΔΑΣ , στις 10-4-2020 , για την  λήψη απόφασης  δύο θεμάτων που αφορούν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας , κρίναμε  αναγκαίο για  την ορθή ενημέρωση των πολιτών , να επισημάνουμε  τα  εξής.

Για  το πρώτο θέμα που αναφέρεται στην παραλαβή της ΝΕΑΣ   ΠΤΕΡΥΓΑΣ του Νοσοκομείου Αμαλιάδας , οι πολίτες δικαιούνται  να  γνωρίζουν ότι το Υπουργείο Υγείας το 2004 , επί  Υπουργικής  θητείας  , του  συμπολίτη  μας   Βασίλη Κοντογιαννόπουλου , αποδέχθηκε καλοπροαίρετα το ενδιαφέρον της Δημοτικής  Αρχής  Λυμπέρη , να αναλάβει την δημοπράτηση  της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Ο απολογισμός αυτής της  επιλογής καταγράφεται ως επιζήμια  για  το  μέλον του Νοσοκομείου. Επί  17  χρόνια  2004 – 2020, βιώσαμε  το έργο να μεταμορφώνεται σε ΣΥΓΧΡΟΝΟ  ΓΕΦΥΡΙ  ΤΗΣ  ΑΡΤΑΣ, περιχαρακωμένο  σε συνθήκες στασιμότητας  και δικαστικών εμπλοκών.

Διαφορετικά  θα ήταν τα δεδομένα βιωσιμότητας του Νοσοκομείου , εάν το έργο είχε αναλάβει η ΔΕΠΑΝΟΜ (φορέας του Υπουργείου Υγείας  εκτέλεσης νοσοκομειακών έργων)  , θα το είχε   σίγουρα  παραδώσει  στην ώρα του.

Η σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , δεν έλαβε πολιτική πλειοψηφία  , υπέρ της παραλαβής , ΨΗΦΙΣΑΝ  16  δημοτικοί  σύμβουλοι  ΕΝΑΝΤΙ   17 δημοτικών συμβούλων  που ψήφισαν ΟΧΙ, ΛΕΥΚΟ και ΠΑΡΩΝ. Η εν λόγω απόφαση  δεν αμνηστεύει σε καμιά περίπτωση , τις διαχρονικές ευθύνες σε βάρος της υγείας των πολιτών.

    Το δεύτερο θέμα,  που αφορά  την  χρηματοδότηση από την Περιφέρεια  Δυτικής  Ελλάδος  με το ποσόν των  233.925  ευρώ ,  για  την  προμήθεια   και  εγκατάσταση  του αναγκαίου ηλεκτρομηχανολογικού  εξοπλισμού  στην  νέα  πτέρυγα , (χωρίς  να   λαμβάνεται  υπ  όψιν  η  ενδεχόμενη ελαττωματικότητα  της  μελέτης) , αποτελεί  θετική  εξέλιξη  ενδιαφέροντος  στη  βάση  ότι  ενεργοποιήθηκαν αντανακλαστικά  που  στο  προηγούμενο  διάστημα  βρισκόντουσαν  σε καταστολή.

Η καθολική και παλλαϊκή στήριξη σήμερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας , αποτελεί ταυτόχρονα  ιδεολογική  ήττα των δυνάμεων  του φιλελευθερισμού  και των  αγορών  που έως  χθές   συνωστιζόμενοι επιδίωκαν , την ιδιωτικοποίηση του , με  προβαλλόμενο  μοντέλο  διάσωσης  των  ΣΔΙΤ     ( Σύμπραξη  Δημόσιου και  Ιδιωτικού Τομέα).

Ο θανατηφόρος Κοροναϊός  είχε ως αποτέλεσμα  για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας , την πρόσληψη  ικανού αριθμού νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού , με συμβάσεις 2ετούς  διάρκειας, με ανοιχτό πάντα, στο τέλος , το ενδεχόμενο απόλυσης  τους.

Ο θανατηφόρος Κοροναϊός, ταυτόχρονα είχε ως αποτέλεσμα  να  ηττηθούν  οι γραφειοκρατικές  σκοπιμότητες  συμφερόντων  για  αδειοδότηση  επιτέλους  της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου  και του κινητού συστήματος  Ακτινοσκόπησης , που για μήνες είχαν περιέλθει σε ανεξήγητη στασιμότητα , θέτοντας εκτός λειτουργίας  την μεγάλη  δωρεά του Συμπολίτη μας ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ.

Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας σήμερα δεν έχει ανάγκη από περιφερόμενους  σωτήρες  θαυματοποιούς , ούτε από ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ  100 ΗΜΕΡΩΝ  χωρίς αντίκρυσμα.

Τα  Νοσοκομείο Αμαλιάδας σήμερα έχει ανάγκη υλοποίησης της  ποιό  γενικευμένης  λαϊκής  απαίτησης  για στελέχωση με κυβερνητική ευθύνη,  γι’ αυτό  καλούμε το Υπουργείο Υγείας , χωρίς  περιστροφές με κίνητρα  να προχωρήσει σε  προσλήψεις  μόνιμου  ιατρικού  προσωπικού για να μην παραμείνει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας κτηριακό κουφάρι.

Για να μην μας βρει  η επόμενη ημέρα, μετά  την  λήξει  της πανδημίας, σε  συνθήκες  παλινδρόμησης στο αρνητικό παρελθόν  του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΛΛΗΣ

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα