Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
20.2 C
Pýrgos

Δ. Μπιτζούνη: «Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ»-Τί είπε η πρώτη Πρόεδρος της ΕΕΔΣ/ΕΠΟ με καταγωγή από την Ηλεία  

spot_img

Η πρώην Πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, ανώτατη δικαστικός, Επί Τιμή Αρεοπαγίτης, με καταγωγή από τον Κακόβατο της Ηλείας, η Διονυσία Μπιτζούνη, εξελέγη Πρόεδρος της νεοσύστατης Επιτροπής Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ. Μιας επιτροπής, η οποία με βάση το νέο Καταστατικό, θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες για τον έλεγχο στα πεπραγμένα των διοικούντων στο ποδόσφαιρο.

 

Η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και η πρόεδρός της, Διονυσία Μπιτζούνη, τοποθετήθηκε σχετικά στην Έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Σύμφωνα με το άρθρο 52 του Καταστατικού προχώρησε με μυστική ψηφοφορία στην εκλογή των πέντε μελών της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης. Μέλη της Επιτροπής εξελέγησαν οι Δημήτρης Βασιλικός, Χρήστος Λάλας, Διονυσία Μπιτζούνη, Νικόλαος Μπούρμπος και Κωνσταντίνος Στεργίου. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε η Διονυσία Μπιτζούνη και αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Μπούρμπος.

Το πρωί της Παρασκευής η ΕΠΟ μέσω της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προχώρησε τις σχετικές διαδικασίας επικύρωσης της Επιτροπής. Πριν αυτό πήρε τον λόγο η κ. Μπιτζούνη αναφέροντας: «Καλημέρα. Είμαι υπό αίρεση ακόμα. Περιμένω τη δική σας επικύρωση για να γίνω και επίσημα. Από τώρα όμως σας θεωρώ όλους γυναίκες και άντρες – γιατί πρέπει να υπάρχει γυναίκα στην ΕΠΟ – συνεργάτες.

Αποτελεί σημαντική πρόκληση για μένα. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ. Δεν διαδέχθηκα κανέναν διότι αυτή η Επιτροπή γεννιέται σήμερα. Η δικαστική μου εμπειρία σμιλεύτηκε από τη θητεία μου ως Πρόεδρος του Διαιτητικού. Δεν με κατέστησε υπάλληλο. Ο δικαστής δεν είναι ποτέ υπάλληλος εκτός εάν το θέλει ο ίδιος εν τοις πράγμασι ακόμα και εν ενεργεία. Η εμπειρία αυτή με κατέστησε κοντά στην ΕΠΟ. Δεν χρειάζεται να ξέρω το τι είναι το κόρνερ αλλά και αυτό το ξέρω. Η δουλειά είναι πολλή. Προσωπικά θα εργαστώ με αίσθημα δικαίου. Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Είναι και το άθλημα των φτωχών. Με μία μπάλα από κουρέλια παίζεις ποδόσφαιρο. Για το σκι πουλάς το σπίτι σου». 

Ο προεδρεύων της ΕΠΟ για τον ρόλο της Επιτροπής επισήμανε: «Έχουν σοβαρό έργο και θα ελέγχουν τα πάντα στην Ομοσπονδία. Το καταστατικό αναφέρει ποιος θα είναι ο ρόλος της Επιτροπής. Θα έχουν να επιτελέσουν ένα δύσκολο έργο. Η Ομοσπονδία να ακούει τις υποδείξεις τους».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα