33.9 C
Pýrgos
Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

… «Είστε η Περιφερειακή Αρχή της Εικονικής πραγματικότητας…»

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

   … «Είστε η Περιφερειακή Αρχή της Εικονικής      πραγματικότητας…»

Στον απολογισμό για τα πεπραγμένα 2018 του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

… «Πράγματι μπορείτε να αισθάνεστε υπερήφανος κ. Περιφερειάρχη, γιατί στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας τα καταφέρατε πολύ καλά με τον απολογισμό σας για το 2018.

Αλλά για την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες, ειδικά στην Ηλεία, μπορείτε άραγε να νιώσετε την ίδια υπερηφάνεια;

Γιατί η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από την εικόνα που προσπαθήσατε να δημιουργήσετε.

Κι ας εξετάσουμε μία μία τις βασικές προτεραιότητες της δράσης για το 2018:

Προσπελασιμότητα

Για τους πολίτες της Ηλείας έχετε εγγραφεί στην συνείδησή τους ως ο Περιφερειάρχης που μας άφησε χωρίς δρόμο, μόνο εμάς στην Ηλεία από όλη τη χώρα.

Γιατί αποδεχθήκατε ουσιαστικά ,την αχαρακτήριστη ενέργεια του κ. Σπίρτζη να ακυρώσει τη δημοπρασία που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2015 και τον τεμαχισμό του πρώτου τμήματος (Πάτρα – Πύργος) σε 8 κομμάτια, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να υπάρχει θολό τοπίο.

Για το δεύτερο τμήμα του δρόμου της Ηλείας, Πύργος – Καλό Νερό, αποδεχθήκατε 20 εκατομμύρια ευρώ που αρκούν μόνο για να φτιάξουμε κάποιες επικίνδυνες στροφές, όταν για τη «μίνι»  Περιμετρική της Πάτρας ομολογήσατε ότι για 3 χιλιόμετρα δαπανήθηκαν 75 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα μάλιστα που μιλάμε, οι περισσότεροι δρόμοι της Ηλείας είναι εντελώς απροσπέλαστοι, λόγω των καταστροφών από τις βροχές στην Πηνεία, την Κρέστενα και τα Ολύμπια.

Τα ποτάμια, ο Πηνειακός Λάδωνας και ο Αλφειός μετατρέπουν σε λίμνες τις περιουσίες των πολιτών, λόγω παντελούς έλλειψης και απαράδεκτης καθυστέρησης στα αντιπλημμυρικά έργα.

Άραγε κ. Περιφερειάρχη, είστε υπερήφανος και γι’ αυτό;

Ανώτατη Εκπαίδευση

Η Ηλεία , ο Πύργος, η Αμαλιάδα και η Αρχαία Ολυμπία είναι οι μοναδικές πόλεις στην Πελοπόννησο που δεν διαθέτουν Πανεπιστημιακό τμήμα, παρά τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματά τους και την εκπεφρασμένη πρόθεση Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) να ιδρύσουν ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ειδικά στην Ολυμπία.

Αγροτική Ανάπτυξη

Το 2018 ήταν η χειρότερη χρονιά για τους αγρότες της Ηλείας, ειδικά για τους ελαιοπαραγωγούς, και η ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι μεγάλη και απαράγραπτη και για την καθυστέρηση στη δακοκτονία και για την παντελή έλλειψη πληροφόρησης για το γλοιοςπόριο.

Τουρισμός και Περιφερειακή οικονομία

Εδώ, δυστυχώς, κ. Περιφερειάρχη, είχαμε ένα πραγματικό Βατερλώ, γιατί παρά τις αναπτυξιακές φανφάρες και τα πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Η Δυτική Ελλάδα είναι πιο κάτω και από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται προσφυγικές ροές και αν συγκριθούμε με τα διπλανά μας Ιόνια, τότε θα δούμε 23,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις στα Ιόνια Νησιά και μόλις 2,74 εκατομμύρια στη Δυτική Ελλάδα.

1,6 δισεκατομμύρια ευρώ ταξιδιωτικές εισπράξεις στα Ιόνια Νησιά, 177,2 εκατομμύρια ευρώ για τη Δυτική Ελλάδα.

23 ξενοδοχειακά συγκροτήματα προς πώληση στη Δυτική Ελλάδα, χωρίς να βρίσκονται αγοραστές.

Σίγουρα εδώ, δεν χρειάζεται να ακούσετε και άλλα, κ. Περιφερειάρχη και σίγουρα, όσα ακούσετε, που είναι δυστυχώς η πραγματικότητα, δεν μπορούν να σας κάνουν υπερήφανο.

Τελικά δυστυχώς, κ. Περιφερειάρχη, για την Ηλεία, όπως καταδείξαμε, δεν είστε αυτό που γράφετε στο καλαίσθητο και προφανώς ακριβό φυλλάδιο που εκδώσατε, «Έργα δηλαδή, όχι λόγια», αλλά  «Λόγια δηλαδή , όχι έργα».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα