Εγκατάλειψη αδιαφορία και έλλειψη πολιτικής ευθιξίας
Αυτοψία Κωνσταντόπουλου στο αναψυκτήριο του Φράγματος
Επίσκεψη στο εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο αναψυκτήριο της Τεχνητής Λίμνης Πηνειού «Κωνσταντίνος Καραμανλής», πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος και πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ., κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, για μια ακόμα φορά, τη πλήρη εγκατάλειψη του χώρου και από τη σημερινή δημοτική αρχή.
Εικόνες ντροπής συνθέτουν την έλλειψη πολιτικής ευθιξίας των άμεσα αρμοδίων για το θέμα αυτό, αφού ένας από τους βασικότερους άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του τόπου μας, βρίσκεται εδώ και τρεις δεκαετίες μεταξύ μελετών, άστοχων εργολαβιών και ξανά άλλων μελετών για να βρεθεί κάποια άλλη χρηματοδότηση. «Εάν είναι δυνατόν, τονίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος, τόσα χρόνια να μην υπάρχει η σωστή διαδικασία για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα. Οι εικόνες που συνάντησα εδώ σήμερα δεν προκαλούν μόνο ντροπή αλλά και οργή. Πως είναι δυνατόν αυτό το έργο να μην μπορεί να ολοκληρωθεί όλα αυτά τα χρόνια από καμία δημοτική αρχή, πως είναι δυνατόν να μπορούμε να κοιμόμαστε ήρεμοι όταν όλοι οι επισκέπτες της λίμνης έρχονται σε επαφή με αυτό το θέαμα; Ποιος κοιμάται τόσο ήρεμος όταν τόσα χρήματα που δαπανήθηκαν για το χώρο αυτό έχουν εξαφανιστεί και κανείς δεν λογοδοτεί για αυτό. Ποιος μπορεί να μιλά για ανάπτυξη της περιοχής όταν δεν μπορούμε να συνομολογήσουμε σε ένα κοινό στρατηγικό στόχο. Άλλα λέει η μια δημοτική αρχή, άλλα κάνει η επόμενη με αποτέλεσμα η μια να προσπαθεί να ξεμπλοκάρει από τα εμπόδια της κακής διαχείρισης της προηγούμενης. Επικαλούμαστε τη γραφειοκρατία για να δικαιολογήσουμε την ανικανότητά μας, την έλλειψη χρηματοδοτικών πόρων και εργαλείων για να κρύψουμε την έλλειψη πολιτικής βούλησης και κυρίως την έλλειψη πολιτικής ευθιξίας».
«Αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει, συνεχίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος, είναι το συγκεκριμένο θέμα να τεθεί σε προτεραιότητα, χωρίς χρονοτριβή, είναι ωραίες οι μεγαλεπήβολες ανακοινώσεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα παραμείνουν εκεί. Το αναψυκτήριο να μην είναι ένα αποσπασματικό έργο, αλλά για να μην δούμε πάλι τα ίδια αποτελέσματα, θα πρέπει να είναι μέρος ενός συνολικού έργου ανάδειξης της περιοχής ως ειδικού προορισμού εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Υπάρχουν προτάσεις που χρόνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όμως όπως προείπα δεν υπάρχει κοινή βούληση των φορέων. Μόνο με πνεύμα ενότητας και έλλειψη μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, μπορεί η όλη περιοχή να λάβει την μορφή που της αξίζει».