ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εγκατάσταση Κεραιών για Free Internet από Δήμο Ήλιδας στην πόλη της Αμαλιάδας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος WIFI4EU

  • 14
    Shares

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την “Κοινωνία του Gigabit, 2025” η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τα Κράτη-Μέλη, προωθεί μέσω του προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU) την ανάπτυξη δικτύων WiFi που θα παρέχουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (π.χ. πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια κλπ.) παρέχοντας δελτίο (voucher) 15.000€ για την προμήθεια και εγκατάσταση  Σημείων Παροχής Ασυρμάτου Ίντερνετ (Wifi Hot Spots). Ο κάθε δικαιούχος θα αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα του δικτύου (μηνιαία συνδρομή σε τηλεπικοινωνιακό πάροχο και συντήρηση εξοπλισμού).

Ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Προγραμματική σύμβαση- 2/2019 ΑΔΣ για δωρεάν συνεργασία), Ν.Π.Ι.Δ. του Ελληνικού Δημοσίου, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  εξασφάλισε την χρηματοδότηση του έργου από τον Ιανουάριο του 2019.

Ο Δήμος Ήλιδας,  προχώρησε στην εγκατάσταση του εξοπλισμού στα ακόλουθα σημεία της πόλης:

*Πλατεία Αγίου Αθανασίου-Πλατεία Ηρώων (3 Κεραίες)

*Μέρος Πεζόδρομος (από ΟΤΕ έως Central πρπ με 2 Κεραίες)

*Σκακιέρα Λαζαράκειο (1 Κεραία)

*Πλατεία Ανεμόμυλος (1 Κεραία)

*Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (4 Κεραίες)

Το δίκτυο τροφοδοτείται από 2 VDSL γραμμές ταχύτητας 50Mbps, δεν υπάρχει κωδικός εισόδου ενώ  η πρόσβαση είναι προστατευόμενη από κακόβουλες σελίδες (βίας, πορνό κτλ).

Ο Δήμος Ήλιδας ευχαριστεί θερμά για την χορήγηση άδειας για εγκατάσταση κεραίας  στην ταράτσα/μπαλκόνι της ιδιοκτησίας τους:

*Κο Χόκια Σπυρίδωνα για τοποθέτηση κεραίας Ανεμόμυλου

*Κο Περδίκη Ιωάννη & κα Περδίκη Έφη για τοποθέτηση κεραίας για Πλατεία Αγίου Αθανασίου σε ταράτσα της ιδιοκτησίας τους.

*Κο Ξουρή Χρήστο για τοποθέτηση κεραίας προς πεζόδρομο στο μπαλκόνι του.

Επίσης το αρμόδιο Υπουργείο ανακοίνωσε πρόσφατα (12/10/2020) την προετοιμασία διαγωνισμού ύψους 14,74 εκατ. Ευρώ (https://mindigital.gr/archives/1693… ) προκειμένου να χρηματοδοτηθούν  και επιπλέον  δήμοι που δεν χρηματοδοτήθηκαν ήδη από το προηγούμενο πρόγραμμα καθώς και οι δήμοι που χρηματοδοτήθηκαν να καλύψουν περισσότερα σημεία. Οπότε ο Δήμος Ήλιδας πρόκειται να καλύψει και επιπλέον σημεία όταν έρθει το συγκεκριμένο έργο.


  • 14
    Shares