Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
18 C
Pýrgos

Εγκλωβισμένος στα Ουκρανορωσικά σύνορα – Ο Κώστας Λιακόπουλος από την Αμαλιάδα

spot_img

Εγκλωβισμένος στα Ουκρανορωσικά σύνορα- Ο Κώστας Λιακόπουλος από την Αμαλιάδα μιλάει στο thebest.

Σε ένα γρήγορο και θετικό αποτέλεσμα, ελπίζουν οι Έλληνες ομογενείς που βρίσκονται στην εμπόλεμη Ουκρανία. Και ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος το συντομότερο και να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους.

Το thebest.gr ήρθε σε επαφή, με τον Κώστα Λιακόπουλο, από την Αμαλιάδα, που βρίσκεται στην Ουκρανία, κοντά στα Ουκρανορωσικά σύνορα, μαζί  με την σύζυγο του, και μας δίνει την εικόνα που ζουν από την ημέρα της εισβολής:  «Υπάρχει φόβος και άγχος, ευτυχώς όμως δεν υπάρχει πανικός και λέω ευτυχώς γιατί όσο δεν υπάρχει πανικός δεν χάνουμε τον έλεγχο. Είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα, έχουμε αποθηκεύσει τρόφιμα, τα πάντα για ειδικές ανάγκες και πρώτες βοήθειες. Η καθημερινότητα, τουλάχιστον στα χωριά, όπως σε αυτό που ζω, που είναι 60 χιλιόμετρα από την πόλη Πολτάβα, περίπου 100-120 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο,  είναι όπως ήταν και τις προηγούμενες ημέρες, σχεδόν. Και τι εννοώ; Όλοι πηγαίνουν στις δουλειές τους γιατί πρέπει να συνεχιστεί αυτό, αλλιώς θα ξεμείνουμε από αγαθά, η διαφορά με τις προηγούμενες ημέρες είναι, πως ό,τι κάνουμε, το κάνουμε πιο γρήγορα, γιατί υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας».

Σε ό, τι αφορά, τις διαπραγματεύσεις ο κ. Λιακόπουλος είναι αισιόδοξος: «Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση, διότι επιδιώκουν ακόμα να κάνουν διαπραγματεύσεις, θέλουν και αυτοί να βρουν μια άκρη, ο ένας με τον άλλον. Περιμένουμε ένα γρήγορο και θετικό αποτέλεσμα, να τελειώσει όλο αυτό και να γυρίσουμε όλοι στα σπίτια μας και στην καθημερινότητα μας».

Ο κ. Λιακόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας που βρίσκεται σε εκείνη την περιοχή. Μας μεταφέρει, πως «ξέμειναν» εκεί με την σύζυγό του και περιγράφει την επικοινωνία που έχει με την οικογένεια του:  «Είμαι παντρεμένος και η σύζυγος μου είναι Ουκρανή, ερχόμαστε εδώ κάθε χειμώνα για διακοπές για να δούμε τους δικούς της, έτσι έγινε και τώρα και δεν προλάβαμε να φύγουμε, μας πρόλαβαν οι εξελίξεις και εγκλωβιστήκαμε εδώ. Με τους δικούς μου, που είναι στην Αμαλιάδα, έχουμε πλήρη και συχνή επαφή και κάνω ό,τι μπορώ από μεριάς μου να συνεχίσει αυτή η επαφή».

Ο Κώστας Λιακόπουλος, συστήνει σε όλους τους Έλληνες που βρίσκονται στην Ουκρανία να κάνουν κουράγιο και να μην ανησυχούν: «Έχουμε ο ένας τον άλλον, προς το παρόν είμαστε ασφαλείς και αυτό που συστήνω είναι να μην επικρατήσει πανικός». Το ίδιο μήνυμα στέλνει και σε όλους τους Έλληνες που παρακολουθούν τις εξελίξεις «μην ανησυχείτε, πιστεύουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας, πιστέψτε ότι όλα θα πάνε καλά και όλα θα τελειώσουν γρήγορα και θετικά».

thebest.gr

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα