Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Ισολογισμός του 2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας (Φώτο – Βίντεο)

spot_img

Προτεινόμενα

Χθες, Δευτέρα 31/7, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Ήλιδας με θέμα την έγκριση του ισολογισμού του 2014, οι δικαιολογημένες απουσίες του Δημάρχου, κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Λυμπέρη, προκάλεσαν τις αντιδράσεις ορισμένων δημοτικών συμβούλων. Ο ισολογισμός του 2014 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Τον Δήμαρχο αναπληρούσε ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών κ. Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος. Θέμα ήταν η έγκριση του ισολογισμού 2014, που μέχρι τον Αύγουστο του 2014 συνέταξε η παράταξη Λυμπέρη και από τον Σεπτέμβριο του 2014 η παράταξη του Χριστοδουλόπουλου.

Παρόντες ήταν χθες 19 δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νικολακόπουλος Αντρέας ανέφερε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σώματος ανακοίνωσε ότι ο Δήμαρχος, μετέβη εκτάκτως στην Αθήνα για συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελο ενώ ο κ. Λυμπέρης, όπως είπε ο Δημοτικός του Σύμβουλος κ. Ζαχαρόπουλος Βασίλης, μετέβη εκτάκτως στην Πάτρα για σοβαρή του υπόθεση.

Εισηγήτρια η κα Ρούλα Γκουβίτσα, ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, αναφέρθηκε στους τρεις σημαντικούς κατ΄ αυτήν λόγους για τους οποίους καθυστέρησε να φτάσει στο ΔΣ προς έγκριση το θέμα. Η κα Γκουβίτσα ανέφερε την καθυστέρηση με την οποία ήρθε και ο Οικονομικός Απολογισμός του 2012-2013, την διαπίστωση υπεξαίρεσης στο Ταμείο του Δήμου και την καταγραφή δικαστικών εκκρεμοτήτων. Έπειτα, ανέλυσε τα στοιχεία του ισολογισμού και τα αποτελέσματα χρήσης.

Ακόμα, στην συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο Ορκωτός Λογιστής κ. Γιώργος Κουτρουμάνης που ανέγνωσε την Έκθεση Ελέγχου. Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μας προσκομίστηκε επιστολή από Δικηγόρο του Δήμου ή σχετική βεβαίωση από Υποθηκοφυλακεία αναφορικά με την πιστοποίηση κυριότητας των ακινήτων. Σύμφωνα με έγγραφες δηλώσεις που μας παρασχέθηκαν από την Δημοτική αρχή, από μελετητική εταιρεία έχει κοινοποιηθεί διαταγή πληρωμής για μελέτες μέχρι το 2012 συνολικού ποσού 790.000 ευρώ και έχει ζητηθεί η πληρωμή μελετών κόστους 3.176.000 πλέον τόκων υπερημερίας και σε λοιπούς τρίτους έχουν καταβληθεί βάσει δικαστικών αποφάσεων αποζημιώσεις συνολικού ποσού 222.000 και έχουν επιδικαστεί ή εκκρεμούν αγωγές για δικαστικές αποζημιώσεις ποσού 229.000. Λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι δεν λάβαμε επιστολή από δικηγόρο του δήμου σχετικά με τις εκκρεμείς δίκες δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε αξιόπιστα τις επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση του δήμου από τις εν εξελίξει επίδικες εις βάρος του δικαστικές υποθέσεις».

Η κα Γκουβίτσα κατά την συνεδρίαση και απαντώντας στον Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Βασίλη Ζαχαρόπουλο ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως παρέμβαση της παρούσας δημοτικής αρχής προς τον Ορκωτό Λογιστή, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Κουτρουμάνης.

Δυναμική ήταν η παρέμβαση του κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι: « Είναι ντροπή η εικόνα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί κ. Πρόεδρε ο κανονισμός να δουλεύει σήμερα με αυτούς που είναι παρόντες, θεωρώ όμως απαράδεκτο να συζητάμε σήμερα για ισολογισμό 2014 και να απουσιάζει ο αρμόδιος τότε δήμαρχος και ο σημερινός δήμαρχος. Είμαι κάθετος. Και εγώ έχω πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά ήρθα αυθημερόν για το Δημοτικό Συμβούλιο. Ήταν υποχρέωση και των δύο να βρίσκονται σήμερα σε αυτήν την συνεδρίαση. Έπρεπε να γνωρίζουμε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και εγώ τι παραλάβαμε. Θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των Δημάρχων, του πρώην και του νύν. Το να γίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο στις τρεις το μεσημέρι και να ερχόμαστε όσοι ερχόμαστε, λίγοι δηλαδή για να κλείσει το θέμα, όπως όπως εμένα με βρίσκει αντίθετο. Διαπίστωσα τρεις αμφισβητήσεις, πρώτον ότι το 2017 κάνουμε τον ισολογισμό για το  2014. Δεν υπάρχει σύστημα οικονομικού ελέγχου στον Δήμο. Δεύτερον δεν υπάρχει καταγραφή πλήρης της περιουσίας του Δήμου είναι ‘μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε’, εγώ έτσι καταλαβαίνω. Θα έπρεπε αυτό να το έχουμε προβλέψει σαν δημοτική αρχή. Τρίτον θα πάμε στο 2019 χωρίς να έχουμε κλείσει την πενταετία. Θα μπορούσα να πω πολλά αλλά ο εισηγητής Δήμαρχος λείπει σήμερα. Δηλαδή δεν παίρνει θέση ούτε ο ένας Δήμαρχος ούτε ο άλλος και γι αυτό εγώ καταψηφίζω.

(Αναλυτικότερα όλες οι τοποθετήσεις στο βίντεο που ακολουθεί)

Τέλος, ο ισολογισμός του 2014 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν «ναι» εκτός του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου που την καταψήφισε, ο κ. Ζαχαρόπουλος της μείζονος αντιπολίτευσης ψήφισε «ναι» αλλά λευκό στην Έκθεση Ελέγχου, ο κ. Νίκος Διαμαντόπουλος επικεφαλής της παράταξης ¨Ανεξαρτησία» τον καταψήφισε και ακόμα τον καταψήφισε ο κ. Άγγελος Κολόσακας, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας».

http://amaliadanews.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα