28.9 C
Pýrgos
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Εγχειρήσεις καταρράκτη στο Νοσοκομείο του Πύργου – Η αναμενόμενη επικοινωνιακή ρελάνς

spot_img

Προτεινόμενα

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου πριν λίγες μέρες ανέδειξε με το πιο δραματικό τρόπο τις ανεπάρκειες του Νοσοκομείου του Πύργου στην διαχείριση συγκεκριμένων επειγόντων περιστατικών.

Αυτήν την φορά μιλάμε για το Νευροχειρουργικό τμήμα και αυτό είναι ένα θέμα που δεν έρχεται για πρώτη φορά στο προσκήνιο με αυτόν τον δραματικό τρόπο

Αλλά δεν τρέφουμε αυταπάτες.

Και αυτήν την φορά θα γίνει ότι είχε γίνει και τις προηγούμενες  φορές….

Κάποιοι αρμόδιοι θα εκφράσουν την λύπη τους για το συμβάν και θα υποσχεθούν ότι αυτό θα είναι το τελευταίο ανάλογο περιστατικό που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο.

Μπορεί παράλληλα να εξαγγείλουν και 232 προσλήψεις ίσως και την δημιουργία Καρδιοχειρουργικού τμήματος στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Δυστυχώς και αυτό είναι μέσα στην δουλειά κάποιων εντεταλμένων απλώς για να μην ξεφεύγει των ορίων η όποια δυσαρέσκεια του  ποιμνίου.

Πολύ περισσότερο όταν σε άλλους τομείς του Νοσοκομείου του Πύργου γίνεται μια απίστευτη κοσμογονία που την βλέπουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση όχι μόνο στα ΜΜΕ αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης….

Και όλα πλέον θα κυλούν ωραία και καλά μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος στην ίδια θέση με τον άτυχο νεαρό…..

Δυστυχώς κατά μεγάλο ποσοστό η εξέλιξη θα είναι η ίδια και αν έχει την τύχη με το μέρος του μπορεί να μην του στοιχίσει την ζωή

Γιατί περί τύχης πρόκειται …..

Τίποτα παραπάνω

Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση αλλά εμείς δυστυχώς έχουμε επιλεκτική μνήμη που εξαρτάται από τις κομματικές μας εμμονές…

Αυτό το ξέρουν οι από πάνω μας και παίζουν μπάλα μόνοι τους

Πάντως μπορεί να μην υπάρχει η υποδομή για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου περιστατικού αλλά ήδη οι αρμόδιοι προσπαθούν να βάλλουν το γκολ της ισοφάρισης και ει δυνατόν να προηγηθούν και στο σκορ…

Εκεί είμαστε και θα είμαστε μια ζωή από την στιγμή που η διαχείριση τόσο σοβαρών θεμάτων όπως είναι η Υγεία γίνεται με όρους ποδοσφαιρικού ρεβανσισμού….

Ήδη ανακοινώθηκε η νέα μεγάλη κατάκτηση που θα αλλάξει το τοπίο της Υγείας στην πολύπαθη Ηλεία.

Θα γίνονται εγχειρήσεις καταρράκτη στο Νοσοκομείου Πύργου.

Λέτε ο άτυχος νεαρός να ζούσε αν είχαν προλάβει οι αρμόδιοι να υλοποιήσουν αυτό το τρομερό project λίγο νωρίτερα??

Τι να πεις είναι λυπηρό ακόμη και να σκέπτεται κάποιος με αυτήν την  λογική.

Από την αρχή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι

Δεν υποτιμούμε τίποτα και καλό είναι οι αρμόδιοι να μην μας χρεώνουν μίζερες αντιμετωπίσεις και μικροψυχίες.

Όλα είναι καλοδεχούμενα και καλά κάνουν οι αρμόδιοι και κινούνται ΚΑΙ προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αλλά αυτοί οι αρμόδιοι οφείλουν να ξέρουν μερικά στοιχειώδη πράγματα

Όταν σε μια οικοδομή είναι ημιτελές το ισόγειο καλό είναι να μην διαφημίζουμε τις πολυτέλειες των ορόφων…..

Για την διαχείριση των θεμάτων της Υγείας χρειάζονται συγκεκριμένες γνώσεις σωστές προτεραιότητες και πάνω απ όλα υπευθυνότητα….

Οι σωστές προτεραιότητες σώζουν ζωές και όχι τα επικοινωνιακά τρυκ στα οποία έχει γίνει μανούλα η κυβέρνηση της πρώτης φοράς  αριστεράς.

Επί τέλους ας σοβαρευτούμε

Μερικές εξετάσεις και κάποιες επεμβάσεις όπως βέβαια και του καταρράκτη δεν είναι σε καμιά περίπτωση επείγουσες και δεν κινδυνεύει η ζωή αν γίνουν σε έναν λογικό χρονικό ορίζοντα ακόμη και αν γίνονται στο Νοσοκομείο του Ρίου, αλλά κάποιες άλλες είναι θέμα ζωής και θανάτου…

Δυστυχώς δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν ή οι αρμόδιοι δεν ξέρουν να δώσουν τις σωστές προτεραιότητες ή άγονται και φέρονται με επικοινωνιακά κριτήρια

Ένα περιστατικό με κρανιοεγκεφαλικη κάκωση δεν είναι ανάγκη να είσαι ειδικός για να ξέρεις ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα και αυτό είναι θέμα ζωής και θανάτου…

Όπως και αν κάποιο περιστατικό που χρειάζεται εντατική είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει κρεβάτι και να αρχίσει το καθιερωμένο δρομολόγιο…

Αν έχει κενό στην Πάτρα, ίσως στο Αγρίνιο, μπορεί και στην Τρίπολη και ένας θεός ξέρει που μπορεί να φτάσει μέχρι να βρει το πολυπόθητο κρεβάτι.

Και πάντα με το ερώτημα αν θα προλάβει να αιωρείται βασανιστικά.

Εκεί είναι το πρόβλημα και κάθε άλλη κίνηση είναι αυτό που λέμε «πετάμε την μπάλα στην εξέδρα».

Καλά θα κάνουν λοιπόν κάποιοι κυβερνητικοί εντολοδόχοι να ανατρέξουν στα όσα είχε πει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά για τα κρεβάτια της εντατικής.

Ήταν τότε που η έλλειψη τους στοίχιζε ζωές και ούτε λίγο ούτε πολύ οι τότε υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν τους τότε υπουργούς Υγείας και Διοικητές Νοσοκομείων σαν ηθικούς αυτουργούς σε θανάτους συμπολιτών μας στην αέναη διαδρομή για ένα κρεβάτι εντατικής.

Τώρα όμως που είμαστε εμείς στα πράγματα φαίνεται αυτές οι ελλείψεις δεν στοιχίζουν τίποτα οπότε κανείς δεν ευθύνεται για τίποτα….

Όποιος αποδημήσει τώρα εις Κύριον λόγω της έλλειψης κρεβατιού εντατικής απλά ήταν θέλημα θεού ….

Κανείς δεν έχει ευθύνη

Ακόμη και τώρα μετά από 2+ Αριστερής διακυβέρνησης κάποιοι  φωστήρες δεν μπορεί καν να υποπτευτούν ότι και τα κρεβάτια της εντατικής όπως και όλο το σύστημα Υγείας είναι δέσμια της υποχρηματοδότησης ένεκεν του μνημονίου του παλιού που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε εν μια νυχτί με ένα Νόμο και ένα άρθρο και του νέου που ο ίδιος ψήφισε με δόξα και τιμή .

Και αν όντως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα τουλάχιστον να είναι φειδωλοί στις εξαγγελίες τους και να μην μας προκαλούν.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα