ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Εθελοντική συνδρομή σε πρωτοβουλία της Ι.Μ. Ηλείας

  • 3
    Shares

Με ηλεκτρονικό μήνυμα στις 3 Δεκεμβρίου 2019 (ΑΡ.ΠΡΩΤ.7/2-12-19) σας ενημερώσαμε για την πρόθεση του Συλλόγου μας να συνδράμει την πρωτοβουλία της Ι.Μ. Ηλείας που αφορά στις φιλοξενούμενες μονογονεϊκές οικογένειες προσφύγων της Δομής που στεγάζεται στη Μαθητική Εστία «ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ» στον Πύργο.

Στις συζητήσεις που είχαμε με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και με την Συντονίστρια της Δομής Φιλοξενίας κα Γιαννοπούλου Φωτεινή θέσαμε και πάλι ξεκάθαρα τις θέσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδία μας για τις διεκδικήσεις μας σχετικά με την άμεση ένταξη των προσφυγόπουλων στις Δ.Υ.Ε.Π. (ως προενταξιακό μοντέλο) και τα Τ.Ε. των πρωινών σχολείων. Τόσο από την πλευρά της Ι.Μ. Ηλείας όσο και από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που συντονίζει τη Δομή της Αγίας Φιλοθέης, έγιναν απόλυτα κατανοητές οι “κόκκινες γραμμές” που θέτουμε τόσο ως Σύλλογος όσο και ως Ομοσπονδία και, αφού   ζητήσαμε και πετύχαμε και τη δική τους συνδρομή σε κάθε προσπάθειά μας για άμεση ένταξη των παιδιών στο δημόσιο σχολείο, συναντηθήκαμε και συνομιλήσαμε με τις φιλοξενούμενες μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες μας δέχθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, την Τρίτη 14/12/2020.

Κατόπιν τούτων, απευθύνουμε και πάλι ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη του Συλλόγου μας και παρακαλούμε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να συνδράμουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ τη δράση που αναφέρεται στο παρόν, να επικοινωνήσουν άμεσα με τα μέλη του Δ.Σ. στα τηλέφωνα:

6979839240 – 6947833299 – 6973218951 ή στο mail του συλλόγου: syldnpyr@gmail.com


  • 3
    Shares