22.9 C
Pýrgos
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

«Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Πρεσβευτή της Δημοκρατίας της Ουκρανίας, στην Ζαχάρω»

spot_img

Προτεινόμενα

Την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, ο Δήμος Ζαχάρως είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον νέο Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, εντιμότατο κύριο  Σέργκει Σουτένκο. Τον Πρεσβευτή συνόδευαν η προϊσταμένη του Προξενικού τμήματος κα Άννα Τισένκο, ο. κ. Μιχάλης Ροδόπουλος και ο κ. Νίκος Καρακίτσος Πρόεδρος και μέλη  του συλλόγου Ελληνοοουκρανικής φιλίας «Ο Φάρος».

Η υποδοχή του Πρεσβευτή, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως, από τον Δήμαρχο Ζαχάρως κ. Νικόλαο Χαραλαμπόπουλο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο, τον εκλεγμένο Δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων καθώς και Ουκρανοί, ο οποίοι διαμένουν χρόνια στην περιοχή.

 

Η Δημοτική Αρχή, καθώς και ο Σεβασμιότατος, αντάλλαξαν δώρα εθιμοτυπίας, με τον Πρέσβη. Στη συνέχεια συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας, όσο αφορά τις εμπορικές σχέσεις, την τουριστική ανάπτυξη, τον θρησκευτικό Τουρισμό και την «γνωριμία» της Ουκρανίας με το ελαιόλαδο της περιοχής μας. Μετά τις παρεμβάσεις του Δημάρχου κ. Νικολάου Χαραλαμπόπουλου, του Σεβασμιοτάτου κ.κ. Χρυσοστόμου, του Προέδρου του Συλλόγου Ελληνοοουκρανικής φιλίας «Ο Φάρος»  κ. Μιχάλη Ροδόπουλου, του εκλεγμένου Δημάρχου        Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, στην εκδήλωση το λόγο πήραν πολίτες Ουκρανικής Καταγωγής οι οποίοι έχουν δημιουργήσει οικογένειες στην Ζαχάρω  και στην ευρύτερη περιοχή και διαβιούν πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Πρέσβης, εξήρε την φιλία των δύο λαών και τις ισχυρές θρησκευτικές και πολιτιστικές καταβολές. Έθεσε το πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Ζαχάρως, καθώς και την μελλοντική επίσκεψη του στην περιοχή με στόχο την συγκροτημένη εμπορική σύσφιξη της περιοχής με την Ουκρανία.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Ζαχάρως, στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επισκέψεως του νέου Πρεσβευτή της Δημοκρατίας της Ουκρανίας, στην Ζαχάρω.

Ζαχάρω, 26/02/2019

 

Σεβασμιότατε κύριε κύριε Χρυσόστομε,

Εντιμότατε κύριε Πρεσβευτά, της Δημοκρατίας της Ουκρανίας, καθώς και στην αξιότιμη συνοδεία σας

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου της ΕλληνοΟυκρανικής  φιλίας «ΦΑΡΟΣ»

Φίλες και Φίλοι,

Ο Δήμος Ζαχάρως σας καλωσορίζει.

Κύριε Πρεσβευτά, τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ζαχάρως που επισκέπτεστε σήμερα, έχει συσφίξει τις σχέσεις του με την Ουκρανία. Το καλοκαίρι του 2018, εκπρόσωποι Δήμων της Ουκρανίας μας επισκέφθηκαν, και σχεδιάσαμε από κοινού τους τομείς της συνεργασία μας.

Ο Ελληνικός λαός από την αρχαιότητα αντιμετωπίζει τον Ουκρανικό λαό με απεριόριστη αγάπη και ειλικρινά αισθήματα αδελφικής φιλίας.

Οι πολιτισμικοί μας δεσμοί, και ιδιαιτέρως η κοινή Ορθόδοξη Πίστη, συνέβαλαν ώστε οι δύο χώρες να πορεύονται παράλληλα στο ιστορικό «γίγνεσθαι».

Οι σημερινές Παγκόσμιες συνθήκες, επιτάσσουν την προσέγγιση και τον διάλογο με όλους τους λαούς. Η Ελλάδα πάντοτε ενίσχυε την αντίληψη αυτή. Η τοπική αυτοδιοίκηση επίσης πάντα βρισκόταν αλληλέγγυα και πολλές φορές πρωτοπόρα στην σύσφιξη των σχέσεων των λαών. Εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιο αποτελεί και ο Δήμος που επισκέπτεστε σήμερα.

Η κοινή μας θρησκεία, μπορεί να μας οδηγήσει σε νέους δρόμους συνάντησης.  Το βυζαντινό μας παρελθόν θα μπορούσε να αναδειχθεί μέσω του Θρησκευτικού Τουρισμού, καθώς τα μνημεία μας παραμένουν όρθια ώστε να μεταδώσουν την κατάνυξη στους επισκέπτες από την χώρα σας.

Ένα άλλο σημείο συνεργασίας θα μπορούσε να αποτελέσει ο Τουριστικός τομέας. Οι ατελείωτες παραλίες του τόπου μας, και οι σύγχρονες υποδομές θα προσέφεραν μια όαση ξεκούρασης, καθώς και η γνωστή Ελληνική Φιλοξενία, περιμένουν τους πολίτες της όμορφης χώρας σας να μας επισκεφθούν.

Κύριε Πρεσβευτά,

Ένα ακόμα σημείο που αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, είναι η αγροτική μας παραγωγή.

Ιδιαιτέρως το ελαιόλαδο, που αποτελεί ίσως το καλύτερο σε Παγκόσμια Κλίμακα. Η περιοχή μας  είναι ευλογημένη με το προϊόν αυτό. Σας καλούμε να το γνωρίσετε και στους δικούς πολίτες.

Με τις σκέψεις αυτές σας καλωσορίζουμε στο Δήμο Ζαχάρως.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως

Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα