12.7 C
Pýrgos
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ειδικές προβολές “About Children and Youth” και Φοιτητιβίσματα…

spot_img

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

 

Ειδικές προβολές “About Children and Youth” και Φοιτητιβίσματα…

 

Το 2018 είναι η χρονιά με τον μεγαλύτερο αριθμό ελληνικών ταινιών «για παιδιά και νέους» αλλά και ταινιών που πραγματεύονται θέματα που άπτονται της παιδικής και νεανικής ηλικίας και ανήκουν στην γενικότερη κατηγορία ταινιών που διεθνώς ονομάζεται “About Children and Youth”. Στο αφιέρωμα του προγράμματος του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους προβάλλονται, στο θέατρο Απόλλων, δέκα ελληνικές ταινίες (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation) παραγωγής 2018, με θεματολογία γύρω από την παιδική ηλικία, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τέταρτη 5/12/2018, 16:00

GREEK FILMS ABOUT CHILDREN

ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΗΜΟΥΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ, Ελένη Μητροπούλου, Μυθοπλασία, 10’, 2018

DEATHCAR, Ανδρέας Βακαλιός, Μυθοπλασία, 12΄, 2018

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Η ΜΙΛΙΑ, Νικόλας Πλουμπίδης, Ντοκιμαντέρ, 36’, 2018

SO WHAT?, Δήμητρα Μαργαριτίδου, Ντοκιμαντέρ, 34’, 2018

ΙΚΕΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ, ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΙΚΕΤΕΣ, Γιώργος Μπακάλης, ντοκιμαντέρ, 12’, 2018

Σήμερα Τρίτη προβλήθηκαν οι ταινίες ΣΕΛΦΙΤΙΔΑ, Πέγκυ Ζούτη, Μυθοπλασία, 12’, 2018, ΔΙΑΒΑΣΗ, Νίκος Μαθιός, Μυθοπλασία, 5’, 2018, Η ΣΤΙΓΜΗ, Γιάννης Στεφανάκις, Animation, 9’, 2018, ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ, Κωνσταντίνα Τσαπρούνη, Ντοκιμαντέρ, 15’, 2017, ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΕΣ, Σίμος Κορεξενίδης, Ντοκιμαντέρ, 61’, 2018.

 

Φοιτητιβίσματα…

 

Πρόκειται για 15άλεπτα ντοκιμαντέρ τελειόφοιτων από τα τμήματα Οπτικοακουστικών Σπουδών & Επικοινωνίας των ΑΕΙ της χώρας. Οι ταινίες γυρίστηκαν στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Διάπλαση» της δημιουργικής πρακτικής άσκησης των φοιτητών στην Τηλεόραση της Βουλής, με αντικείμενο την παραγωγή πρωτότυπου τηλεοπτικού περιεχομένου με νεανική ματιά και αισθητική. Οι ταινίες θα προβληθούν την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, στις 16:00 στον Απόλλωνα ενώ την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει εκδήλωση με ομιλητές τους Άρη Φατούρο, Σκηνοθέτη-Σύμβουλο Προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής, Γιάννη Σκοπετέα, Καθηγητή Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νίκο Μύρτου, Καθηγητή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Σπύρου, Σκηνοθέτη-Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Ολυμπίας.

18η Camera Zizanio

 

Όταν τα παιδιά δημιουργούν…

 

Ολοκληρώθηκαν χθες Δευτέρα οι προβολές των 127 ταινιών από την Ελλάδα, που διαγωνίζονται στην φετινή 18η Camera Zizanio και πλέον η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, που επιμελείται ο Νίκος Θεοδοσίου, συνεχίζεται με τις συμμετοχές από την Ευρώπη και τον κόσμο.

Οι ευρωπαϊκές συμμετοχές προέρχονται από όλες σχεδόν τις χώρες ενώ 15 χώρες της Αμερικής, Αυστραλίας, Αφρικής και Ασίας συμμετέχουν με 30 ταινίες.

Τις ταινίες της Camera Zizanio έχουν δημιουργήσει μαθητές είτε ομαδικά, στο πλαίσιο του σχολείου, είτε ατομικά. Οι ταινίες συμμετέχουν σε τρία διαγωνιστικά τμήματα (ελληνικό, ευρωπαϊκό, διεθνές) και σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: (έως 12 ετών, 13-16 και 17-20)

Το πρόγραμμα της Camera Zizanio περιλαμβάνει και ταινίες από παιδιά νηπιαγωγείων, και άλλες που έγιναν εξ ολοκλήρου από παιδιά, δηλαδή χωρίς καμία βοήθεια ενήλικα: οι ταινίες μάλιστα αυτές, σύμφωνα με το Ν. Θεοδοσίου, συνήθως είναι πιο «φρέσκιες» θεματικά και κινηματογραφικά.

Φέτος «επιστρέφει» και πάλι στο Φεστιβάλ ο 9άχρονος σήμερα Τόμπι Λιτλ, το παιδί θαύμα από την Αγγλία που συμμετείχε για πρώτη φορά στην Camera Zizanio όταν ήταν 5 ετών. Αυτή τη φορά συνεργάστηκε μαζί με τα άλλα παιδιά της τάξης του, συνδυάζοντας όμως πάντα τη ζωντανή δράση με το animation –το σήμα κατατεθέν του Τόμπι.

H Camera Zizanio συνεχίζει να εμπνέει νέα φεστιβάλ του είδους διεθνώς: το Εθνικό Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών της Ολλανδίας και το MICE στην Βαλένθια της Ισπανίας στήθηκαν με πρότυπο το Φεστιβάλ Ολυμπίας, ενώ φέτος, δυο καθηγητές από την Αυστρία με μια ομάδα 6 παιδιών βρίσκονται στον Πύργο για να πάρουν τεχνογνωσία και να στήσουν το δικό τους νέο Φεστιβάλ, το οποίο θα λειτουργήσει ως το νεανικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Crossing Europe που πραγματοποιείται κάθε Απρίλη στην πόλη Linz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα