Εικόνες …Αποκάλυψης από τις καταστροφές σε περιοχές του δήμου Ζαχάρως Φιγαλείας- Άνοιξε η γη στους  Ταξιάρχες!

spot_img

Προτεινόμενα

Τελειωμό δεν έχουν οι καταστροφές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα,  στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας.

Αυτή τη φορά προκλήθηκαν πρωτοφανείς κατολισθήσεις στην περιοχή Ταξιαρχών, όπου ένα ολόκληρο τμήμα  κυριολεκτικά βυθίστηκε παρασύροντας καλλιέργειες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις καθώς και άλλες περιουσίες!

Έντρομοι κάτοικοι της Τ.Κ. είδαν τη γη κυριολεκτικά να ανοίγει και να παρασύρει ότι υπήρχε στο σημείο…

Επιτόπου  πήγαν το μεσημέρι της Πέμπτης στελέχη της Περιφέρεια με επικεφαλής τους αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Γεωργιόπουλο και Κώστα Μητρόπουλο με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης και την αποτίμηση των ζημιών, ενώ θα σταλεί αίτημα στο ΙΓΜΕ προκειμένου να μεταβεί κλιμάκιο στην περιοχή για να διαπιστώσει την εξέλιξη του φαινομένου.

Στο σημείο  εστάλησαν εξάλλου και μηχανήματα έργων για την αντιμετώπιση  προβλημάτων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο δρόμο.

Συγχρόνως μεγάλες κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Φιγαλείας και συγκεκριμένα κατά  μήκος της Επαρχιακής Οδού Θολού – Νέας Φιγαλείας.

Στην περιοχή πήγαν μηχανήματα έργων τα οποία επιχείρησαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές αλλά και την οδική σύνδεση προς τα χωριά της Δ.Ε Φιγαλείας και Ζαχάρως,  αφού μετά την πιο ισχυρή καταιγίδα των τελευταίων ετών έχουν καταγραφεί σοβαρότατα προβλήματα σε υποδομές και φυτικό κεφάλαιο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα