Εικόνες υποβάθμισης και εγκατάλειψης στην ανατολική πλευρά του Πύργου! (φώτο)

Σημαντική υποβάθμιση εξακολουθεί να υπάρχει σε αρκετά σημεία στην  ανατολική πλευρά του Πύργου, όπου  οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για χρόνια εγκατάλειψη από τους αρμόδιους φορείς!

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στον πρώην οικισμό Γκουβέρου, όπου οι καλαμιώνες, τα αδέσποτα σκυλιά, τα σκουπίδια και τα μπάζα, είναι το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του χώρου όπου μέχρι  πριν από λίγα χρόνια  υπήρχαν λυόμενα σεισμόπληκτων.

Το συγκεκριμένο σημείο στην ανατολική είσοδο του Πύργου, παραμένει πολύ υποβαθμισμένο αλλά και εγκαταλελειμμένο από έργα υποδομής, γεγονός που προκαλεί μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, που παρατηρείται κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο, είναι η πρόκληση πλημμυρών σε μεγάλη έκταση στα οικόπεδα αλλά και σε πλαϊνές κατοικίες.

Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι  στον παλιό οικισμό Γκουβέρου, είναι η ύπαρξη δεκάδων αδέσποτων σκυλιών, τα οποία βρίσκονται στο σημείο που παίζουν αμέριμνα δεκάδες μικρά παιδιά, έχοντας επιτεθεί στο παρελθόν σε κάποια απ’ αυτά.

Επίσης  στον πρώην καταυλισμό σεισμοπλήκτων υπάρχουν και διάσπαρτες εστίες μόλυνσης, λόγω της ύπαρξης καλαμιώνων και μεγάλων εκτάσεων με αγριόχορτα, θάμνους και πλούσια βλάστηση.

Σε αυτά τα σημεία έχουν ριχτεί ανεξέλεγκτα μεγάλες ποσότητες από μπάζα και σκουπίδια, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.