Εκατοντάδες παιδιά στις εκδηλώσεις των Προσκόπων Πύργου στο πάρκο ΣΠΚ!

spot_img

Προτεινόμενα

Περισσότερα από 200 παιδιά όλων των ηλικιών συμμετείχαν στις εκδηλώσεις των Προσκόπων του Πύργου το Σάββατο το απόγευμα στο πάρκο ΣΠΚ! Μαζί τους και αρκετοί γονείς που παρακολούθησαν τα παιχνίδια και τις άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν.

9 σταθμοί λούνα παρκ είχαν στηθεί από τη μία άκρη του πάρκου ως την άλλη σε διάφορα σημεία και τα παιδιά δοκίμαζαν τις ικανότητές τους αλλά και την τύχη τους διασκεδάζοντας και διαπιστώνοντας ότι με απλά και φυσικά υλικά μπορούν να περάσουν πολλές ώρες ψυχαγωγίας.

Ταυτόχρονα, πολλά παιδιά συμμετείχαν στο “προσκοπικό survivor”. Μία σειρά δοκιμασιών με τη βοήθεια μεγάλων κατασκευών που είχαν στηθεί στο χώρο. Χωρισμένα σε δύο ομάδες, πετύχαιναν νίκες για την ομάδα τους, ενώ στο τέλος έβγαινε και ο νικητής της ομάδας που είχε κερδίσει σε κάθε σειρά παιχνιδιών!

Παράλληλα στο στεγασμένο χώρο το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» είχε ετοιμάσει μια δραστηριότητα Οδικής Αγωγής, στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά κατά ομάδες!

Ακριβώς δίπλα 10 σκακιέρες από τη  Σκακιστική Ακαδημία Πύργου φιλοξένησαν πολλές «φιλικές» μάχες, ενώ υπήρξε και αγώνας σιμουλτανέ, όπου ένα παιδί (Πρόσκοπος  και μέλος της Ακαδημίας) αντιμετώπισε ταυτόχρονα 10 αντιπάλους χάνοντας τελικά μόνο από 1.

Στο άλλο άκρο του πάρκου υπήρχε προβολή ταινιών μικρού μήκους, ανάμεσα στις οποίες εντύπωση προκάλεσαν κάποιες δημιουργίες Ανιχνευτών (Προσκόπων 15-18 ετών).

Καθ όλη τη διάρκεια της βραδιάς δεκάδες ήταν αυτοί, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Προσκόπων έφεραν πλαστικά καπάκια που θα διατεθούν στο Σωματείο Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Παραπληγικών Ηλείας για την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου. Η συγκέντρωση καπακιών θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα και όποιος επιθυμεί μπορεί να τα πηγαίνει στο χώρο των Προσκόπων στο πάρκο ΣΠΚ κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων των Προσκόπων κάθε Σάββατο 11.00-13.30 και 18.00-20.00 και Κυριακές 11.00-13.30

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα