Εκδήλωση “Ανάπτυξη ναι, αλλά πως” την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στην Αρχ. Ολυμπία

spot_img

Προτεινόμενα

-Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το ΕΒΕ Ηλείας και η “ΔιαΝΕΟσις”, στην Αρχαία Ολυμπία

Τα βασικά σημεία της εκδήλωσης για την ανάπτυξη της Ηλείας “Ανάπτυξη ΝΑΙ αλλά πως”, παρουσίασαν χθες Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας και ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης “ΔιαΝΕΟσις” κ. Διονύσης Νικολάου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία θα συνδιοργανωθεί με το Επιμελητήριο Ηλείας, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της LYKTOS Group κ. Μιχάλη Σάλλα. Οι βασικοί άξονες της εκδήλωσης θα είναι : για το νέο παραγωγικό μοντέλο για την έξοδο από την κρίση, καθώς και για τις κρίσιμες ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ηλεία.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως στόχος είναι να αναβαθμιστεί ο κοινωνικός διάλογος, αναδεικνύοντας και χτίζοντας επάνω στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, με έμφαση στους τομείς του τουρισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πρωτογενούς παραγωγής, με το εμβληματικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας να προσδίδει στην ανάπτυξη της περιφέρειας, ενώ συμπλήρωσε ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει έναν από τους στρατηγικούς τομείς επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με τον τουρισμό, με βασικά χαρακτηριστικά την καινοτομία, την απεξάρτηση από το κράτος, την εφαρμογή επιστημονικών μεθόδων γεωργίας ακρίβειας και ποιοτικών προδιαγραφών.

Από την πλευρά του ο κ. Νικολούτσος ανέφερε ότι ο νομός Ηλείας αλλά και ευρύτερη περιοχή διαθέτουν έναν μεγάλο αριθμό ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό παραμένουν αναξιοποίητα και   το φυσικό περιβάλλον, η γεωγραφική θέση δίνουν απλόχερα ευκαιρίες ανάπτυξης, ενώ συμπλήρωσε πως πρωταρχική προτεραιότητα του Επιμελητηρίου Ηλείας είναι η ανάπτυξη του νομού και πως η εκδήλωση αυτή θα συμβάλει στην ενίσχυση του διαλόγου καθώς κι ότι θα αναδείξει λύσεις στα σημαντικά εμπόδια ανάπτυξης της Ηλείας.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα