ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου και παρουσίαση βιβλίου (φώτο)


Εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου και παρουσίαση βιβλίου

Η Αρχαία Πίσα, ένας τόπος με παρελθόν και μέλλον

Μία όμορφη εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αρχαίας Πίσας το απόγευμα της Κυριακής 15 Απριλίου 2018. Η εκδήλωση αφορούσε τόσο την συμπλήρωση 10 χρόνων ζωής και δράσεως του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Πίσας, αλλά και την παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Αρχαία Πίσα, με οδηγό την ιστορία…». Παρά το βαρύ κλίμα από την απειλή της πυρκαγιάς  στα γειτονικά χωριά του Σκιλλούντος, δεκάδες κάτοικοι από το χωριά και την γύρω περιοχή έδωσαν το παρών.

 

Τα 10 χρόνια του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου

Για τον Φυσιολατρικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Πίσας, από την ίδρυσή του ως σήμερα,  μίλησε ο Πρόεδρός του κ. Γεώργιος Φράγκος. Τονίστηκαν τα ως τώρα διατελέσαντα μέλη και το έργο του Συλλόγου για το καλό, την πρόοδο και την καθαριότητα του χωριού, αλλά και οι στόχοι που επιτεύχθηκαν ή όχι. Εξέφρασε παράλληλα ευχαριστίες στους τοπικούς παράγοντες για την συνδρομή τους στο έργο του Συλλόγου.

Παρέμβαση έκανε με ομιλία του και  ο τ. Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, που ανέφερε και την συμβολή του αειμνήστου Γεωργίου Κωστόπουλου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η προηγούμενη Πρόεδρος κ. Αφροδίτη Πετροπούλου, που παρότρυνε να συνεχιστεί το δημιουργικό έργο του Συλλόγου. Με σύντομο βίντεο προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό με δραστηριότητες του Συλλόγου, κάτι που ενθουσίασε όλους τους παρευρισκομένους.

 

Το βιβλίο  «Αρχαία Πίσα, με οδηγό την ιστορία…»

Εντυπωσιασμένος από την πολύπλευρη δράση του Συλλόγου δήλωσε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιος Κοτζάς, που υποσχέθηκε συνδρομή του Δήμου σε μελλοντικές δράσεις του.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γεωργίου Φράγκου με τίτλο «Αρχαία Πίσα, με οδηγό την ιστορία…», το οποίο περιλαμβάνει καταγραφές της πολύτιμης ιστορίας του τόπου από τα αρχαία χρόνια, τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις γύρω από το χωριό, τις οικογένειες ονομαστικά, τα ήθη και τα έθιμα μέσα από μαρτυρίες των κατοίκων, καθώς και πολλά θέματα που αφορούν τον τόπο μας. Τον Πρόλογο του βιβλίου και εκτενή αποσπάσματα από αυτό ανέγνωσε ο ίδιος ο συγγραφέας Γ. Φράγκος. Το βιβλίο παρουσίασε ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, που μίλησε και για την σημασία της Μυθολογίας της Πίσας μέσα στην Ελληνική Αρχαιότητα.

Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση παραδοσιακών γλυκών και φαγητών που ετοίμασαν οι κυρίες του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Πίσας. Το παρών πέραν των άλλων έδωσαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιος Κοτζάς, οι τ. Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεώργιος Αηδόνης και Γεώργιος Δεββές, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας κ. Νικόλαος Καρυώτης, ο ιατρός κ. Σπύρος Παπαγεωργίου, η αρχαιολόγος κ. Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου κ.ά.