ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Εκδήλωση για την ελονοσία στη Βάρδα


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΔΑ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΙΟΥ

Δήλωση Πανά Δήμητρας

Κοινωνική Λειτουργός ,

Συντονίστρια του κέντρου ένταξης μεταναστών.

Η ημερίδα με θέμα την ελονοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 28/5/2018 και ώρα 18:30 μ.μ. στο πρώην δημαρχείο της Βάρδας αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του κέντρου κοινότητας – κέντρου ένταξης μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Στα πλαίσια ενημέρωσης και αισθητοποίησης των δημοτών για το θέμα της ελονοσίας , θα δοθούν οι εξής ομιλίες.

  • κ. Συμεωνίδου Σοφία, Ιατρός Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος . Θέμα: « Μέτρα Ατομικής Προστασίας από τα κουνούπια ».
  • κ. Περβανίδου Δανάη, Ιατρός ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ . Θέμα : «Μαθαίνω για την Ελονοσία ( η νόσος , επιδημιολογικά δεδομένα )».
  • κ. Πέρρος Νικόλαος, Γεωπόνος. Υπεύθυνος Περιφερειακού Έργου καταπολέμησης κουνουπιών. Θέμα : « Καταπολέμηση κουνουπιών και Ελονοσία».

Η συγκεκριμένη ημερίδα λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Βάρδας καθώς υπήρξαν στο παρελθόν καταγραφές για κρούσματα ελονοσίας , ωστόσο καλούμε όλους τους δημότες του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θέμα της ελονοσίας γενικά, για τα μετρά ατομικής προστασίας από τα κουνούπια καθώς και για το πρόγραμμα ψεκασμών στην περιοχή ,που διενεργεί ο δήμος μας ,σε συνεργασία με την εταιρία «Οικοανάπτυξη» με σκοπό την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων , θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Η ελονοσία όπως και άλλα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστες πχ κουνούπια αποτελουν νοσήματα προτεραιότητας για τις Υπηρεσίες δΗΜΌΣΙΑς υΓΕΊΑς

Ο Δημος Ανδραβίδα ςΚυλλήνης εφαρμόζει και γι αυτή τη χρονιά πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών σε φρεάτια , σχάρες, και ρεματα σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες

Επιπλέον πολύ σημαντικος είναι ο ρόλος της ενημέρωσης των πολιτών , ώστε να λαμβάνουν τα κατάλληλα μετρα προφύλαξης

ΣΑτο πλαίσιο αυτό το κέντρο κοινότητας του Δημου Ανδραβίδας Κυλληνης διοργανωνει ημερίδα ενημέρωσης για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Καλώ τους πολίτες να παρακολυθήσουν την ημερίδα και να ενημερωθούν για το πρόβλήμα γιατι πάντα η γνώση βοηθάει στην πρόληψη

 

Δήλωση Αντιδημάρχου Ανδραβίδας Κυλληνης Ανδρεα Μιγκου (υπευθυνου του Κεντρου Κοινοτητας)για την εκδήλωση

Μια εκδήλωση πρόληψης και ενημέρωσης διοργανώνει το Κεντρο Κοινοτητας και το κεντρο μεταναστων του Δημου μας , την Τρίτη , στη Βαρδα , για την ελονοσία.

Η πρόληψη και η γνωση είναι ο καλύτερος οδηγός για την αντιμετώπιση των ασθενειών.

Ο Δημος μας εκτος από τις δρασεις για ψεκασμους (που φετος εχει διαθεσει διπλασιο ποσό από πέρισυ) οι οποιοι γίνονται παντού με εμφαση στις πιο ευαισθητες περιοχές διοργανωνει και ενημερωτικες ημεριδες όπως αυτή για να πληροφορουνται οι πολίτες και να συμβαλλουν και αυτοι στην καταπολέμηση της ελονοσιας.

Το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο μεταναστών του Δήμου μας πάντα κοντά στους Δημότες , πρωτοπορεί και συμβάλλει τα μέγιστα (με το άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό του) σε ολες τις δράσεις για την προστασία της Υγείας αλλά και την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων.