Εκδήλωση για την παραδοσιακή κατοικία της Ηλείας στο Λαογραφικό Μουσείο Λαμπετίου

spot_img

Προτεινόμενα

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση λαογραφικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος φιλοξενείται το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2017 στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Λαμπετίου.

Η εκδήλωση έχει γενικό τίτλο «Η παραδοσιακή κατοικία της Ηλείας με αναφορές στο Λαογραφικό Μουσείο Λαμπετίου» και συνδιοργανώνεται από την Ενορία Αγίου Νικολάου Λαμπετίου και την ομάδα ¨Φίλοι της Δημόσιας Ηλειακής Βιβλιοθήκης¨, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του Διαδικτύου.

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση είναι για μία ακόμη φορά είναι η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου-Λαογραφικού Μουσείου, που βρίσκεται στην είσοδο του Λαμπετίου, ενώ θα ξεκινήσει το απόγευμα της Τετάρτης στις 18.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Με την συνδρομή τεχνικών μέσων θα προβληθεί η τεχνική κατασκευής και λειτουργικότητας των παραδοσιακών οικιών στον χώρο της Ηλείας, αλλά και η σημασία της διασώσεως του παρελθόντος μέσα από την λειτουργία των Λαογραφικών Μουσείων. Ομιλητές θα είναι η Ιστορικός και Αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου, ο Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Αχιλλέας Αναστασίου, ο Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Διονύσιος Νικολακόπουλος και ο Φιλόλογος Γεώργιος Κουρκούτας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα