22.9 C
Pýrgos
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Εκδήλωση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου 2018-19

spot_img

Προτεινόμενα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, η εκδήλωση «Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας» του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου. Στην εκδήλωση που έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πύργου, παρουσιάστηκε το συνολικό έργο που παράχθηκε στο Σ.Δ.Ε. Πύργου τη σχολική χρονιά 2018-19.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κκ. Αθανάσιος. Αναφέρθηκε στην αξία της παιδείας και της μόρφωσης, καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, ενώ επιβράβευσε την προσπάθεια των εκπαιδευομένων.

Στη συνέχεια, ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αναφέρθηκε στην αξία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας για τους πολίτες και ειδικά για τους Ηλείους, μίλησε για τα νέα σχολεία στην Αμαλιάδα, στη Ζαχάρω και στη Βάρδα, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία αυτών των δομών, συνεχάρη τους εκπαιδευόμενους για την προσπάθειά τους, καθώς και τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του Σ.Δ.Ε. Πύργου για το έργο τους.

Ακολούθως, ο Ηλείος βουλευτής κ. Γεράσιμος (Μάκης) Μπαλαούρας αναφέρθηκε στην πολύχρονη σχέση του με τα Σ.Δ.Ε. καθώς και στην εξαιρετική εικόνα που έχει για τους ανθρώπους που φοιτούν σε αυτά. Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης εκπρόσωπος του νέο-εκλεγέντος Δημάρχου Πύργου κ. Παναγιώτη (Τάκη) Αντωνακόπουλου, καθώς και ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηλείας κ. Τρύφωνας Αθανασόπουλος.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στη χρησιμότητα των Σ.Δ.Ε., μίλησε για τη λειτουργία του Σ.Δ.Ε. Πύργου και των τμημάτων εκτός έδρας Αμαλιάδας, Ζαχάρως και Ζακύνθου, ενώ έκανε σύντομο απολογισμό της σχολικής χρονιάς που πέρασε.

Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση μερικών Γραμματισμών –μαθημάτων δηλαδή που γίνονται στον κύκλο σπουδών των Σ.Δ.Ε.: α) του Αγγλικού, από την εκπαιδεύτρια κ. Αλεξάνδρα Τσαρούχα και β) του Πληροφορικού Γραμματισμού, από τον εκπαιδευτή κ. Αθανάσιο Δασιό.

Ακολούθησε ένα βίντεο με δράσεις και εκδηλώσεις του Σ.Δ.Ε. Πύργου, όπως «έκθεση ζωγραφικής», «πρώτες βοήθειες», «βιολογία και εγκέφαλος», «ιστορία ποδοσφαίρου και διαιτησία» , «συμμετοχή σε φιλανθρωπική εκδήλωση»,  «βιβλιοθήκη», «επίσκεψη σε Αρχαία Ολυμπία» , «επίσκεψη σε Μουσείο ΜΕΤ Πανεπιστημίου Πατρών», «παρακολούθηση Δημοτικού Συμβουλίου» κλπ.  το οποίο επιμελήθηκε η πληροφορικός του σχολείου κ. Παρασκευή Παρασκευοπούλου.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το 1ο Project με θέμα «Απ’ το Λιοστάσι στο Λιοτρίβι», από εκπαιδευόμενους του σχολείου, καθώς και από τους συντονιστές εκπαιδευτές κ. Σοφία Τσέκα και κ. Ευστάθιο Λουμιώτη. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν εκθέσει και μακέτα, με τον παραδοσιακό τρόπο συλλογής ελαιοκάρπου και παραγωγής ελαιολάδου, την οποία είχαν κατασκευάσει, και την οποία επέδειξαν στους καλεσμένους.

Ακολούθως έγινε παρουσίαση με χρήση βίντεο, της διαδικασίας υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης «Κιβωτός Ελληνικών Αρχαιοτήτων», εκτέθηκαν έργα από εκπαιδευόμενους του σχολείου, ενώ οι ίδιοι παρουσίασαν την πορεία υλοποίησής του Project καθώς και τα οφέλη που αυτοί αποκόμισαν. Τα έργα που εκτέθηκαν ήταν κατασκευές με διάφορα υλικά (ξύλο, χαρτί, πηλό, μέταλλο κλπ) και ζωγραφιές από εκθέματα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, που γνώρισαν οι εκπ/μενοι κατά την υλοποίηση του Project. Το Project συντόνισαν οι εκπαιδεύτριες κ. Βασιλική Διαμαντοπούλου και κ. Ολυμπία Ράλλη.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι του Σχεδίου Δράσης «Γαστρονομικό ταξίδι στο νομό Ηλείας» παρουσίασαν τον τρόπου με τον οποίο σκέφτηκαν και δούλεψαν στο εν λόγω Project. Η παρουσίαση έγινε με φωτογραφίες και σύντομα βίντεο από στιγμές εργασίας στο Project. Το Σχέδιο Δράσης συντόνισαν οι εκπαιδευτές κ. Σταμάτης Τσικόγιας και κ. Σπυριδούλα Αλεξίου. Ακολούθως έγινε η απονομή της Αξιολόγησης στους εκπαιδευόμενους του Α’ κύκλου, από το δ/ντή του σχολείου και την εκπ/τρια κ. Τσαρούχα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου, όπου οι εκπαιδευόμενες του 4ου Project «Ήθη-Έθιμα-Παραδοσιακοί Χοροί» του Σ.Δ.Ε. Πύργου, παρουσίασαν και κέφι και επιδεξιότητα ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, καθώς και πληροφορίες σχετικά με αυτούς και την ιστορία τους. Το Project συντόνισαν οι εκπ/τριες κ. Λαμπρινή Παντή και Παρασκευή Παρασκευοπούλου.

Ακολούθησε μπουφέ με φαγητά, αναψυκτικά και γλυκά, τα οποία εκτέθηκαν σε έξι μεγάλα τραπέζια δεξιά και αριστερά της (ανατολικής) εισόδου του σχολείου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα