Εκδήλωση στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

spot_img

Προτεινόμενα

«Η γλώσσα στην εποχή των μαζικών δεδομένων» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 12 Απριλίου, στις 8:30 το βράδυ, στο αναγνωστήριο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Διονύσης Γούτσος -Καθηγητής Κειμενογλωσσολογίας- Τομέας Γλωσσολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή- Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τον καθηγητή θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Τσίτσος.

Ο Διονύσης Γούτσος σπούδασε γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια του Strathclyde και του Birmingham στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Birmingham και Κύπρου. Έχει δημοσιεύσει, μόνος του ή σε συνεργασία, τα βιβλία “Modeling Discourse Topic”, “Κείμενο και επικοινωνία”, “Ο λόγος της μετάφρασης: Ανθολόγιο σύγχρονων μεταφραστικών θεωριών”, “Discourse Analysis: An Introduction”, “Η ελληνική ως ξένη γλώσσα: Από τις λέξεις στα κείμενα”, αλλά και πλήθος γλωσσολογικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά.

Συμμετείχε στην επιστημονική επιμέλεια βιβλίων όπως: “La communication touristique. Approches discursives de l’ identite et de l’ alterite”, “The Sociolinguistics of Cyprus”, “Ο κόσμος των κειμένων”, “Η ελληνική γλώσσα στην Κύπρο από την αρχαιότητα ως σήμερα”. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στις περιοχές της κειμενογλωσσολογίας και της ανάλυσης λόγου και στην ανάπτυξη και επεξεργασία ηλεκτρονικών σωμάτων κειμένων. Είναι καθηγητής στον Τομέα Γλωσσολογίας (Τμήμα Φιλολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης πρότειναν και επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Γιώργος Τσίτσος, Μαθηματικός και  Γιώργος Στασινόπουλος φιλόλογος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα