ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκλογές ΕΠΟ: Βίκυ Δημητρακοπούλου και Βασίλης Χατζηαποστόλου μαζί…


Μπορεί η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, να μην έβγαλε κάποιο σημείο επαφής ανάμεσα σε ΕΠΟ-Πολιτεία για το φλέγον θέμα των εκλογών της Ομοσπονδίας, ωστόσο οι οι «ζυμώσεις» φαίνεται ότι συνεχίζονται.

Και φαίνεται ότι μέσα από τις Ενώσεις, πάει να δημιουργηθεί μια νέα κίνηση, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζει ο νέος Πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου.

Μάλιστα, με αυτή την παράταξη, οι πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι θα έχει και η Ηλεία εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο και θα είναι η Βίκυ Δημητρακοπούλου-Κουλούρη, υποψήφια εξάλλου και στις προηγούμενες εκλογές της ΕΠΟ.

Το ερώτημα αν θα είναι ο Βασίλης Χατζηαποστόλου ο επικεφαλής ή κάποιος άλλος, καθώς και ποιες θα είναι οι Ενώσεις οι οποίες θα συνταχθούν, αν θα είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία θα παράσχει τη στήριξή της, είναι θέματα τα οποία απομένει να απαντηθούν.

Το βέβαιο είναι ότι μπαίνουμε σε ένα Φθινόπωρο πολύ έντονων διεργασιών…

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, πριν από δυο μήνες, είχε πραγματοποιήσει δέκα προτάσεις για την «επανίδρυση» της ΕΠΟ:

  1. Διοίκηση από τους εκλεγμένους  Συμβούλους και όχι από τους υπαλλήλους της  ΕΠΟ.
  2. Επαναφορά της χρηστής Διοίκησης με ίσες αποστάσεις προς όλες τις Ε.Π.Σ., χωρίς διαχωρισμούς σε ημετέρους και μη.
  3. Ενασχόληση πραγματική με τα προβλήματα του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που καθημερινά συρρικνώνεται, καθώς και με τα  οικονομικά των Ε.Π.Σ.
  4. Ισχυροποίηση της εμπιστοσύνης προς την διαιτησία, θωρακίζοντάς την με περισσή ανεξαρτησία στη συμπεριφορά της και όχι ποδηγετώντας την όπως γίνεται σήμερα,  εξυπηρετώντας συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων και προσώπων.
  5. Παρέμβαση και διόρθωση του κανονιστικού αθλητικού δικαίου που ισχύει σήμερα, την απλούστευσή του και τη βελτίωσή του, με την απαλοιφή φωτογραφικών διατάξεων και την καθιέρωση ενός σταθερού και διαχρονικού αθλητικού πλαισίου.
  6. Χρησιμοποίηση του Αυτοδιοίκητου όπως οι επιταγές της FIFA και UEFA ορίζουν και όχι αποσπασματικά, όταν θίγονται τα συμφέροντα της ΕΠΟ από παρεμβάσεις της Πολιτείας.
  7. Επανεκκίνηση των Εθνικών μας ομάδων σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα της Εθνικής Ανδρών, κύριας πηγής εσόδων της Ομοσπονδίας.
  8. Συμμάζεμα των Οικονομικών της ΕΠΟ και  εξεύρεση νέων εσόδων, μέσα από την εμπέδωση εκ νέου της εμπιστοσύνης από τους χορηγούς προς εμάς, μέσα από την σοβαρότητα και πληρότητα των ενεργειών μας.
  9. Συνεργασία με την Πολιτεία, τιμώντας και σεβόμενοι τους διακριτούς ρόλους του καθενός.
  10. Εμπέδωση της σχέσης εμπιστοσύνης ΕΠΟ και SUPER LEAGUE προς το συμφέρον του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ανατίμηση της μετοχής του και πάλι στο χρηματιστήριο του Ελληνικού Αθλητισμού.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος