ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκλογές ΕΠΣΗ: Έτοιμη να “εφαρμόσει τα νόμιμα” η Αστυνομία


Τη στιγμή που μια 25χρονη κοπέλα στη Χαλκιδική συνελήφθη και της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ επειδή προσκάλεσε στην αυλή του σπιτιού της δυο φίλες της (επιβλήθηκε και πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε μια από τις φίλες της), η ΕΠΣ Ηλείας εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να διεξάγει εκλογές την Τετάρτη το απόγευμα, στις 4μ.μ. στο Ενωσιακό γήπεδο της Σπιάντζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε άδεια από την Αστυνομική Διεύθυνηση Ηλείας. Η ΑΔ, δεν χορήγησε σχετική άδεια, αρκούμενη να αναφέρει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να “εφαρμόσει τον νόμο”. Την ίδια στιγμή, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, γνώση επί του θέματος, λαμβάνει αυτή τη στιγμή και ο Εισαγγελέας, στον οποίο απευθύνθηκαν μέσω δικηγόρου σωματεία που συμμετέχουν στις εκλογές, οι οποίοι προχώρησαν και σε ερώτηση προς τον δικηγορικό σύλλογο Ηλείας, αν έχει προχωρήσει σε ορισμό δικαστικού εκπροσώπου.

Πριν καιρό, ούτε το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, ούτε της Κυπαρισσίας, όρισαν μέσω των αντίστοιχων δικηγορικών συλλόγων δικαστικούς εκπροσώπους για εκλογές στον Αστέρα και τον Απόλλωνα Νέας Φιγαλείας αντίστοιχα.

Να σημειωθεί εδώ, ότι με την ανάρτηση της παράτασης των μέτρων κατά της διασποράς της covid19, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ του περασμένου Σαββάτου, απαγορεύονται ρητά οι συγκεντρώσεις σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο (μια τέτοια συγκέντρωση είναι η διεξαγωγή αρχαιρεσιών της ΕΠΣΗ), με μοναδική εξαίρεση τις δημόσιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή ψηφισμάτων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα (σε δρόμους, λιμάνια ή πλατείες).

Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε αυτό το οποίο είχαμε γράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, δηλαδή ότι για το θέμα έχει λάβει γνώση το Υπουργείο και ειδικότερα το γραφείο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Και το ερώτημα πλέον από δω και πέρα, είναι τί θα πράξει η ΕΠΣ Ηλείας, η οποία με ανακοίνωσσή της, καλεί τους εκπροσώπους των σωματείων της, να προσέλθουν τη Τετάρτη σε αρχαιρεσίες δια ζώσης, για την εκλογή νέας διοίκησης στην Ένωση.