ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκλογές ΕΠΣΗ: Ζήτημα αν Κουλούρης και Μπηλιώνης συγκροτήσουν “ενδεκάδα” υποψηφίων-Απάντηση στο “γιατί”

  • 21
    Shares

Σε αντίθεση με αυτά που είχε πει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ότι το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων είναι ανοιχτό και μια δυναμική διαδικασία, στην οποία το κάθε σωματείο μπορεί ανά πάσα στιγμή να εγγραφεί, δημοσίευμα του avgi.gr, θίγει ένα ζήτημα στο οποίο θα πρέπει η Γ.Γ.Α. να τοποθετηθεί άμεσα και να ξεκαθαρίσει το θέμα.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στους εκλογικούς καταλόγους συμπεριλαμβάνονται μόνο όσα σωματεία είχαν προλάβει να γίνουν δεκτά μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, συνεπώς ο κατάλογος έκλεισε και όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, σωματεία όπως ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, ο Αστέρας Αμαλιάδας, η Δόξα Νέας Μανολάδας, η Προοδευτική Μανολάδας, να μένουν εκτός και να μην μπορούν να προτείνουν υποψηφιότητες, ακόμα και να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣΗ. Εάν αυτό ισχύει, τότε μοναδική ελπίδα και ύστατη για τα σωματεία αυτά, είναι η FIFA και η ξεκάθαρη θέση της υπέρ της αυτονομίας του ποδοσφαίρου σε θέματα όπως αυτό.

Μάλιστα, το ποδόσφαιρο και η Ομοσπονδία του, η ΕΠΟ, είναι το άθλημα που αυτή τη στιγμή έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα «απουσιών» από το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ενώ η ΕΠΣΗ, με δεκαεφτά σωματεία, είναι αμφίβολο αν θα κατορθώσει να πραγματοποιήσει νορμάλ εκλογές. Και αν γίνουν εκλογές, θα είναι αδύνατον οι δυο παρατάξεις να συγκροτήσουν κανονικές “ενδεκάδες” υποψηφίων (ως είθισται αφού τόσα είναι τα μέλη της Ε.Ε.). Και αν τελικά συγκροτήσουν, δεν θα μπορέσουν να το κάνουν και οι δυο, παρά μόνον ο ένας (11+6), αφού για να ανακηρυχθεί κάποιος υποψήφιος, πρέπει να προταθεί από το Δ.Σ. ενός σωματείου.

Αναλυτικά το δημοσίευμα, αναφέρει:

«Oλοκληρώθηκε η «θεραπεία» των αιτήσεων των αθλητικών σωματείων για την εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ και πλέον όλα είναι «νομότυπα» (σύμφωνα με το νέο νόμο Αυγενάκη) για να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου οι αρχαιρεσίες στις αθλητικές ομοσπονδίες.Τα σωματεία από όλα τα αθλήματα, που είχαν γίνει δεκτά μέχρι τις 22 Ιανουαρίου στο Μητρώο είναι τελικά 3932, σε σύνολο 4887, που είχαν κάνει τη σχετική αίτηση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Με βάση αυτόν τον κατάλογο έχουν δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες, αν βέβαια είχαν και ανάλογη αγωνιστική δραστηριότητα. Η ομοσπονδία με το μεγαλύτερο πρόβλημα «νομιμοποίησης» σωματείων είναι η ΕΠΟ, καθώς, από τα 2600 περίπου της δύναμής της, έκαναν αίτηση τα 1426 και είχαν εγγραφεί (η διαδικασία συνεχίζεται) μόλις τα 898».


  • 21
    Shares