ΕΛΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Εκλογές μέσα στο 2018


Του Κώστα Κουτσουβέλη

Μετά το τελευταίο Eurogroup,η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της, πήραν μία γεύση ότι τα πράγματα για τους επόμενους μήνες δεν θα είναι όπως τα περίμεναν.

Προβληματισμός υπάρχει για την αντικατάσταση του Σόιμπλε που πιστεύουν ότι ο Σουλτς θα είναι πιο σκληρός από τον Σόιμπλε.

Στην κυβέρνηση τους προβληματίζει η μεταμνημονιακή εποχή που δεν θα είναι όπως την υπολόγιζαν αλλά θα είναι εξίσου μία δύσκολη περίοδο με πολλούς ελέγχους, επισκέψεις των Θεσμών και στο «σβέρκο» τους το ΔΝΤ για αρκετό καιρό ακόμα.

Το βασικότερο πρόβλημα είναι το θέμα των συντάξεων που καίει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, οι Γερμανοί ήταν ξεκάθαροι ότι εάν συνεχίσετε τις μονομερείς ενέργειες θα σας μπλοκάρουμε την έξοδο στις αγορές και θα σας δημιουργήσουν προβλήματα στην οικονομία, αν δεν εφαρμόσουν το ψαλίδισμα των συντάξεων.

Κατά συνέπεια οι περικοπές των συντάξεων από την αρχή του 2019 όταν εφαρμοστούν κανονικά θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση, θα είναι μία συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ,χωρίς να μπορούν να διαχειριστούν την μεγάλη ήττα.

Για αυτό πιστεύω ότι εκλογές θα έχουμε πριν αλλάξει το 2019 ώστε να μπορεί να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που θα διεκδικούσε το 2019 με τα το κόψιμο των συντάξεων.

Ξέρουν στην κυβέρνηση ότι αν θα γίνει το 2019 η ΝΔ θα πάρει μεγάλο ποσοστό και κατά συνέπεια  αυτοδυναμία.

Ενώ αν θα γίνει Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2018, ίσως μπορέσει ο Τσίπρας να σώσει την παρτίδα με τεχνάσματα και ψέματα που ξέρουν πολύ καλά να εφαρμόζουν, «τύπου Τσοβόλα δώστα όλα» , με επιδόματα και «λαγούς με πετραχήλια».

Σίγουρα ο Τσίπρας δεν θέλει να χάσει με μία συντριπτική ήττα γιατί είναι πολύ νέος πολιτικός για να πάει  τόσο νωρίς στο σπίτι του.

Έτσι θα πρέπει να χάσει αξιοπρεπέστατα και να βρει πάλι ένα ενεργό ρόλο, να παραμείνει στις επάλξεις.

Σίγουρα εάν έχει ένα ποσοστό των 20% τα εκατό δεν θα συζητηθεί από το κόμμα του η αντικατάσταση του και θα είναι και πάλι αρχηγός.

Πιστεύουμε ότι μετά το δεκαπενταύγουστο γύρω στις 20 Αυγούστου θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα βουλευτικών εκλογών και τα περί Μαΐου του 2019 ,ειναι για αποσυντονισμό των πολιτικών του αντιπάλων ….Αναμονή