ΗΛΙΔΑΣ

Εκπαιδευτικές δράσεις στην Αρχαία Ήλιδα  από τη Ζ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν. Ηλείας, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-2018, ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο και Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας  Ήλιδας.

Συγκεκριμένα θα προσφερθούν τα εξής προγράμματα:

  • Ανασκαφές στην αρχαία πόλη. Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αποσκοπεί στη γνωριμία με την ανασκαφική έρευνα που έως σήμερα διεξάγεται στην περιοχή.
  • Παίζοντας στο αρχαίο θέατρο. Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο Ήλιδας και επικεντρώνεται στο κυριότερο σωζόμενο μνημείο, το θέατρο.
  • Η πόλη της αρχαίας Ήλιδας και οι κάτοικοί της. Απευθύνεται σε μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού και σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με την αρχαία πόλη και τις ασχολίες των κατοίκων της μέσα από τα εκθέματα του μουσείου.
  • Τα δώρα της φωτιάς. Απευθύνεται κυρίως στους μαθητές προσχολικής και των 2 πρώτων τάξεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υλοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας. Μέσα από τα εκθέματα παρουσιάζεται η σημασία της φωτιάς, η χρήση της και η συμβολή της στην εξέλιξη του πολιτισμού.

 Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στα τηλέφωνα 26220 41740 και 26240 22529, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.