ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Εκπαιδευτική εκδρομή των Προσκόπων Πύργου στο Άστρος Κυνουρίας


Μια διαφορετική από τις συνηθισμένες τους εκδρομές πραγματοποίησαν οι Πρόσκοποι του Πύργου την Κυριακή, αφού σε αυτή συμμετείχαν εκτός από τα παιδιά, γονείς και φίλοι του Προσκοπισμού.

Τα παιδιά ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα, αλλά και οι μεγάλοι, εκτός από τις στιγμές του ελεύθερου προγράμματος συμμετείχαν σε δραστηριότητες και συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι που είχε ετοιμαστεί για αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα ο τελικός προορισμός της εκδρομής ήταν το Άστρος Κυνουρίας. Η πρώτη στάση έγινε στην πόλη της Τρίπολης όπου τα τμήματα πραγματοποίησαν τις δραστηριότητες τους ενώ οι μεγαλύτεροι είχαν ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πόλη. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν  τον υδροβιότοπο του Μουστού όπου τα άτομα του φορέα τους ξενάγησαν και μας ενημέρωσαν για την πανίδα της περιοχής και παρατηρήσαν μέσα από κιάλια τα πτηνά και τις ομορφιές της περιοχής. Τέλος έφτασαν στον προορισμό τους, το Παράλιο Άστρος όπου έφαγαν και ύστερα μικροί και μεγάλοι δοκιμάστηκαν σε διάφορα παιχνίδια.

Αργά το απόγευμα επέστρεψαν στον Πύργο. Ουσιαστικά ήταν μία από τις τελευταίες δραστηριότητες της χρονιάς για τους Προσκόπους, που πλέον προετοιμάζονται εντατικά για τις καλοκαιρινές τους κατασκηνώσεις!