Εκπαιδευτική επίσκεψη της 3ης  τάξης του 2ου Γυμνασίου Πύργου στην Ανδρίτσαινα

spot_img

Προτεινόμενα

Στις 16 Μαΐου 2018, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της τρίτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Πύργου στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα. Ο ναός είναι  είναι χτισμένος στον Κοτύλιο λόφο της Φιγαλίας, στις Βάσσες σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την Ανδρίτσαινα.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και θαύμασαν το έργο του Ικτίνου, που ξεχωρίζει για το κάλλος και την αρμονία του. Στέκεται μόνος του σε ένα ορεινό τοπίο, μακριά από ανθρώπινη παρουσία. Ο επισκέπτης αισθάνεται να τον πλημμυρίζει ένα αίσθημα ελευθερίας.

Ο επόμενος προορισμός ήταν η περιήγηση στα αξιοθέατα της πανοραμικής Ανδρίτσαινας. Η ανεκτίμητης αξίας Δημόσια Βιβλιοθήκη με την πλούσια συλλογή παλιών και σπάνιων  βιβλίων από ιδιωτικές δωρεές,  άφησε μοναδικές εντυπώσεις. Η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κ. Βλαχούση ξενάγησε υπομονετικά τους μαθητές και έλυσε πολλές απορίες τους.  Στο Λαογραφικό Μουσείο τα εκθέματα της καθημερινής ζωής και τα απαράμιλλης ομορφιάς έργα λαϊκής τέχνης αποτύπωσαν στην ψυχή μας μια γλυκιά νοσταλγία για το παρελθόν.

Συνοδοί καθηγητές ήσαν οι κ.: Ι Φραγκέσκου, Α. Λαμπρόπουλος, Ζ. Βασιλοπούλου, Α Δηλάρη, Ε. Πέρδικα, Κ. Παπαδοπούλου και ο Δντης Γ. Κομιώτης.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα