ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας ταξίδεψαν στην Πράγα


Στην Πράγα της Τσεχίας, ταξίδεψαν εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, στα πλαίσια του ERASMUS+/Δράση ΚΑ1-Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν για τους τρόπους αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών αλλά και την ανάπτυξη ικανοτήτων χαρισματικών μαθητών.

Συγκεκριμένα, στην Πράγα ταξίδεψαν οι εκπαιδευτικοί κα. Ευφροσύνη Τάγιου, καθηγήτρια Αγγλικών και συντονίστρια του προγράμματος, η κα. Βασιλική Μπούρα, φιλόλογος και η κα. Αγγελική Αραπογιάννη, φιλόλογος και υπεύθυνη του τμήματος ένταξης του σχολείου.

Το σχολείο συμμετέχει από πέρυσι στο πρόγραμμα αυτό και η αποστολή έμεινε για μία εβδομάδα στην Πράγα, ενώ στο ίδιο πρόγραμμα συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί από την Λετονία, την Λιθουανία, την Ιρλανδία και την Γερμανία με τον τίτλο του προγράμματος ” Special Needs Children”, πρόγραμμα που ασχολείται με παιδαγωγικές μεθόδους υποστήριξης των μαθητών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και επίσης για ανάπτυξη ικανοτήτων χαρισματικών μαθητών.