Εκστρατεία καθαρισμού  πέριξ της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Μακρισίων

spot_img

Προτεινόμενα

Δράσεις καθαρισμού πέριξ της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Μακρισίων, ανέλαβαν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Μακρισίων, με σκοπό την προστασία της πανέμορφης περιοχής κατά τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τοπικούς φορείς και κατοίκους, στο  σημείο υπήρχε  χρόνια εγκατάλειψη τόσο από το δήμο όσο και από την Τ.Κ., θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο τη Μονή και κατ’ επέκταση των κατοίκων, για την πρόκληση πυρκαγιών.

Ο καθαρισμός έγινε σε συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου Μακρισίων με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ολυμπίας και Τριφυλίας κο. Χρύσόστομο

«Τα μέλη του δραστήριου συλλόγου αλλά και οι ενεργά Μακρισαίοι πολίτες υπό την αιγίδα ,την στήριξη και την καθοδήγηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ολυμπίας και Τριφυλίας αναλαμβάνουν δράσεις πυροπροστασίας αλλά και εξ ολοκλήρου τον καθαρισμό της ιστορικής Μονής ώστε να αποτελέσει θρησκευτικό προορισμό και να αναδείξει και πάλι την δόξα του.

Στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε την δική μας εθελοντική ομάδα για την προστασία του χωριού μας είναι δίπλα μας τώρα στην αρχή για να μας δείξει και να μας βοηθήσει στα πρώτα μας βήματα για να πάρουμε την απαραίτητη πείρα γι αυτό η Εθελοντική Δράση ”ΡΟΜΕΛ”» αναφέρεται εκ μέρους του Π.Σ. Μακρισίων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα