Στασιμότητα παρατηρείται γύρω από τη δημιουργία οργανωμένου χώρου φύλαξης των οχημάτων του δήμου Πύργου, κάτι για το οποίο είχε λάβει απόφαση τον περασμένο Μάιο το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου.
Αυτή τη στιγμή επί το πλείστον τα οχήματα καθαριότητας, πολιτικής προστασίας καθώς και έργων σταθμεύουν στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Πύργου, που όμως δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις προστασίας αλλά και ασφάλειας της δημόσιας περιουσίας.
Μάλιστα αρκετά από τα οχήματα αυτά έχουν εγκαταλειφθεί ή βρίσκονται σε κακή κατάσταση, πράγμα που δε δημιουργεί και τις καλύτερες εντυπώσεις στους δημότες!
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, «η ανάγκη της μίσθωσης για τη δημιουργία όρχου, προέρχεται από το γεγονός ότι τα οχήματα και μηχανήματα σταθμεύουν στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οχληρές συνθήκες λόγω δυσοσμίας, αλλά και ηχορύπανσης σε ακατάλληλες ώρες, με αποτέλεσμα πολλές διαμαρτυρίες από τους περιοίκους στην περιοχή αυτή».
Ακόμη στην απόφαση τονίζεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται σε ακτίνα 4,00 χιλιομέτρων από τον Πύργο, εκτός πυκνοκατοικημένης περιοχής, με εύκολη πρόσβαση, να διαθέτει σταθερή περίφραξη για προστασία από κλοπές, να διαθέτει περιβάλλοντα χώρο από τσιμέντο, άσφαλτο ή διαμορφωμένο με αμμοχάλικο, έκτασης τουλάχιστον τεσσάρων στρεμμάτων, να διαθέτει χώρους που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν γραφεία για το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας (διοικητικό και εργατοτεχνικό), καθώς και το προσωπικό του γραφείου κίνησης και της Υπηρεσίας Πρασίνου.
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εξέλιξη για το ζήτημα της εξεύρεσης κατάλληλου χώρου, με συνέπεια τα οχήματα να εξακολουθούν είναι εκτεθειμένα όσο και διάσπαρτα, σε διάφορα σημεία του δήμου Πύργου.