8.9 C
Pýrgos
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

ΕΛΜΕ Ηλείας-«Πολυτεχνείο»: η ίδια αναγκαιότητα

spot_img

Έχοντας περάσει 42 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73, τότε που ο λαός ξεσηκώθηκε για να δηλώσει   ότι δεν ανέχεται την στρατοκρατική χούντα και τις έξωθεν αμερικανικές επεμβάσεις, παραμένουν ακόμη  ζωντανά τα αιτήματα για πραγματική δημοκρατία και λαϊκή πολιτική αυτοδιάθεση.

Ακόμα πιο επίκαιρο γίνεται και το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».

Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί και η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγούν σε πλήρη φτωχοποίηση τα λαϊκά στρώματα. Το φαινόμενο της πείνας και οι διαστάσεις που αυτό λαμβάνει στη χώρα μας έχουν επικαιροποίησει  πλήρως το αίτημα για «ψωμί», κάτι που μέχρι πρότινος φάνταζε ως αναχρονιστική ανάμνηση.

Στον τομέα της παιδείας παραμένει επίσης ζητούμενο η πραγματική μόρφωση των παιδιών μας. Τότε οι κυβερνώντες  ενέτασσαν τα ζητήματα της παιδείας ως μέρος της πολιτικής προπαγάνδας, υπέρ του στρατιωτικού καθεστώτος. Σήμερα θέλουν να μετατρέψουν την παιδεία σε θεράποντα της Αγοράς και των πολυεθνικών, οι οποίοι αποτελούν τους σύγχρονους αντιδραστικούς θεσμούς επιβολής αντιδημοκρατικών μέτρων. Θέλουν σχολεία που θα προπαγανδίζουν ως αναγκαιότητα αυτό που το κεφάλαιο χρειάζεται για να  κερδίζει.  Και μέσα σε αυτά είναι και η προώθηση της ιδέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι απροκάλυπτα πλέον ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς ιμπεριαλιστικούς θεσμούς.

Από την άλλη μεριά το αίτημα για «ελευθερία» παραμένει επίσης επίκαιρο. Τα νέα μνημόνια που ήρθε να προσθέσει η σημερινή κυβέρνηση εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο το αντιδραστικό-αντιλαϊκό οπλοστάσιο. Καμία δημοκρατική αρχή πλέον δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στις απαιτήσεις των τοκογλύφων. Έχουν τεθεί τα κέρδη πάνω από οποιαδήποτε αρχής ελευθερίας του λαού.

Το δικαίωμα στην εργασία έχει μετατραπεί σε αδιοριστία και στην καλύτερη περίπτωση σε ελαστική εργασία και τείνει να γίνει και απλήρωτη-εθελοντική εργασία. Τα κοινωνικά αγαθά  (παιδεία, υγεία κλπ) μετατρέπονται σε εμπορεύσιμα προϊόντα για να μπορούν να κερδίζουν οι έχοντες και να τα πληρώνουν ή και να τα στερούνται οι λαϊκές οικογένειες. Τέλος η δημόσια περιουσία «δημεύεται» προς χρήση της από το κεφάλαιο.

Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό της σύγχρονης οικονομικής δικτατορίας που καλείται ο λαός να ανατρέψει. Ήρθε η ώρα ο λαός  να πάρει  στα χέρια του την κατάσταση. Ο μόνος σίγουρος  αγώνας είναι ο «δρόμος».

Καλούμε τους μαθητές και μαθήτριές μας, το φοιτητικό κόσμο, τους άνεργους και τους νέους εργαζόμενους και εργαζόμενες, αντλώντας δύναμη και έμπνευση από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να πρωτοστατήσουν σήμερα στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της απάνθρωπης πολιτικής των μνημονίων, της λιτότητας και του ξεριζωμού των λαών.

  • Το «πολυτεχνείο» ζει και ωθεί την καρδιά μας και το νου μας σε γενικό ξεσηκωμό
  • Ζει στον αγώνα μας ενάντια στην εξαθλίωση, το ξεπούλημα και την καταστολή.

Το «πολυτεχνείο»  αναγεννιέται σε κάθε μεγαλειώδη εξέγερση απέναντι  στην χούντα της Ε.Ε., ΔΝΤ και των ντόπιων υπηρετών του.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΠΥΡΓΟΣ 17/11, 7μμ. Συγκέντρωση στη πλατεία ΟΤΕ

Ήρθε η ώρα για το δικό μας ’73.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα